Hirdetés

Magyar rendező filmjét dicsérte Hideo Kojima

|

A sztori közvetett módon kapcsolódik a Death Strandinghez is.

Hirdetés

Akadnak olyan hazai filmes szakemberek, akik Hollywoodban is szép pályafutással büszkélkedhetnek, elég Antal Nimródra (Ragadozók), Mundruczó Kornélra (Pieces of a Woman) vagy éppen Rév Marcellre (Eufória) gondolni.

A listán szerepel Enyedi Ildikó forgatókönyvíró-rendező is, aki olyan projekteken dolgozott, mint a Terápia sorozat és az Arany Medve-díjas Testről és lélekről, mielőtt elkészítette volna magyar-német-olasz koprodukcióban A feleségem történetét, amely Füst Milán nemzetközileg is sikeres, azonos című regényén alapul, középpontjában egy holland hajóskapitány (Gijs Naber) és egy francia hölgy (Lizzy) kapcsolatával.

Hirdetés

A filmet a 2021-es Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be júliusban, a hazai mozikba pedig szeptember végétől lehetett beülni rá, de Japánba még csak most jutott el. Ennek köszönhetően a Metal Gear Solid franchise atyja, a nagy filmrajongó hírében álló Hideo Kojima is megtekinthette.

Kojima Twitteren biztatott mindenkit arra, hogy nézzék meg a filmet, különösen Léa Seydoux csodálatos színészi játéka miatt, akivel a Death Strandingen dolgoztak együtt - a színésznő arcát és hangját is adta Fragile-nak.  

Ha kedvet kaptatok hozzá, A feleségem történetét jelenleg a Filmión keresztül kölcsönözhetitek ki, vagy beszerezhetitek otthonra lemezes formában (DVD) is.

Egyébként Enyedi Ildikó tavaly azt nyilatkozta, hogy szívesen részt venne egy videojátékos projektben (a Game Pass Online Fesztivál nézői már jól tudják, hogy a rendező nagy gamer), imádna a The Last of Us sorozaton is dolgozni, és lehetséges, hogy az első évad egyik epizódjának rendezője be is ajánlja majd a második szezonra. Innen már csak egy ugrás az, hogy Hideo Kojima és Enyedi Ildikó együtt dolgozzanak valamin, de ez a koncepció egyelőre csak a fantáziánkban létezik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)