Hirdetés

Magyar sci-fi és fantasy multiverzum épül, nem mindennapi koncepcióval

|

Több mint harminc különálló univerzumba kukkanthatunk majd bele regényeken, szerepjátékokon, kártyajátékokon keresztül.

Hirdetés

A fikció szerves része a mindennapjainknak, szeretünk kiszakadni a realitásból és elkalandozni egy izgalmas sci-fi vagy fantasy univerzumba a könyveken, játékokon, asztali RPG-ken át. Létezik számos népszerű világ, univerzum, amibe fejest ugorhat az ember ilyen műveken keresztül, egy hamarosan elstartoló magyar projekt viszont egész pályás letámadással akarja új alapokra helyezni a fikciós művészetet. 

A Sygnum Code ugyanis rögvest egy multiverzumot teremt. Több mint 30 teljesen kész világuk van az alkotóknak talonban, ezek közül első körben hetet fognak bemutatni. Az egyes univerzumokhoz (Gangini, Szilánkvilág, Paravis, RoboEgo, Modern Istenek, Hipnoösztön és Időtaxi) kapcsolódóan szépen sorban érkeznek majd regények, készül egy kártyajáték, melyben maguk a világok paklijai csapnak össze egymással, sőt jönni fog egy szerepjáték is, ami a tervek szerint még digitális támogatást is kap. A Sygnum Code multiverzuma viszont mindezeken felül a közösségépítésről is szól.

Hirdetés

A projekt alkotói szeretnék aktívan bevonni az egyes univerzumok köré kiépülő rajongótábort az alkotásba is. Erre egyfelől különböző tényleg komoly keretösszegeket megmozgató ösztöndíjakon és alkotói pályázatokon keresztül nyílik lehetőség, másrészről a Sygnum Code multiverzumának aktív tagjai az egyes világok alakulásába, formálódásába is bele tudnak majd szólni valamilyen formában. 

Még a kártyajáték kapcsán is kiderült egy izgalmas részlet a sajtóeseményen, ahol bemutatták nekünk a Sygnum Code mögött álló víziót: lehetőség nyílik arra is, hogy egyedi, saját lapokat készíttessünk - persze az adott kereteken és szabályrendszeren belül.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A multiverzumban különféle szerepkörök is kialakulnak, a "polgárait" a tervek szerint a "multiverzumszenátorok" és egyéb szerepkörökkel felruházott tagok fogják majd össze, a sygnumcode.hu pedig közösségi teret biztosít mindehhez. A hivatalos  start március 31-re van belőve, és már egy tervezett 2023-as ütemezést is láthattunk, de itt még nincs semmi sem kőbe vésve. Az viszont már bizonyos, hogy első körben a Gangini univerzummal lehet közelebbi ismeretséget kötni, az ebben játszódó kétkötetes Elveszett Játékszer című regény már elkészült. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)