Hirdetés

Már forog A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi második évada, benne egy új, kulcsfontosságú szereplővel

|

Egy különleges karakterrel bővül A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi stábja a második évadban.

Hirdetés

Még hátravan két epizód A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi első évadából, de közben már megkezdődtek a második szezon munkálatai is. A forgatási helyszín megváltozott, ugyanis Új-Zélandról az Egyesült Királyságba költözött át a stáb. Ennek elsősorban gazdasági okai voltak, de egyébként a kapcsolódó jogok felett bábáskodó Tolkien Estate is úgy vélte, hogy a brit táj közelebb áll ahhoz, amit anno Tolkien megálmodott, elvégre konkrétan ezekből a vidékekből merített ihletet.

Egyelőre elég keveset tudunk A hatalom gyűrűi második évadáról, de az már biztos, hogy egy fontos szereplővel fog bővülni a stáb. Felbukkan ugyanis Círdan, az egyik legöregebb és legbölcsebb tünde. Ugyan csak pillanatok erejéig, de találkozhattunk már vele Peter Jackson trilógiájában is, például abban a jelenetben, ahol megvillantották a három tünde gyűrűk, illetve A király visszatér legvégén, amikor Bilbó és a Középföldén maradt pár tünde elhajózott nyugatra. 

Hirdetés

Círdan tünde hajóács és tengerész volt, a tündék első nemzedékének tagja, tehát az Első korban született. Egy időben ő volt Falas és Lindon ura, illetve a Narya nevezetű gyűrű őrzője. Harcolt Morgoth ellen, Sauron visszatérésekor pedig próbált rávenni a tündéket, hogy ne egyezzenek bele a hatalom gyűrűinek megkovácsolásába. Elrond mellett ő volt az egyik azon kevesek közül, akik nem hittek Annatarnak (az alakváltó Sauronnak).

A három tünde gyűrű közül a tűz gyűrűje, Narya került hozzá (a másik kettőt egyébként Galadriel és Gil-galad kapta, utóbbi később átadta sajátját Elrondnak). Círdan sem tartott meg örökké a tűz gyűrűét, Gandalfnak adta a nagyhatalmú ereklyét. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Círdan rendeltetése Tolkien szerint az volt, hogy ő legyen a Középföldét elhagyó tünde, neki kellett rajta lennie a Valinorba induló utolsó hajón. Amíg ennek az ideje el nem jött, addig azonban ő vezényelte le a többi tünde hazautazását. 

Kíváncsian várjuk, milyen szerep jut majd neki A hatalom gyűrűi folytatásában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)