Hirdetés

Már szinte röhejesen egyszerű trükkel érték el James Cameronék, hogy a Titanic nagyobbnak látszódjon

|

Van az a helyzet, amikor még egy közel 250 méteres díszlet sem elég méretes.

Hirdetés

A Titanic roncsánál szerencsétlenül járt tengeralattjáró miatt a White Star Line 1912-ben elsüllyedt luxusgőzöse az idén nyáron rengeteget szerepelt a hírekben, az év végén pedig ismét szóba került a téma, mivel nemrég jelent meg a hajó történetét feldolgozó 1997-es sikerfilm 25. évfordulós, limitált szériás lemezes kiadása.

A többek között a Titanic-beszállókártyák pontos mását és 5 órányi bónusz anyagot is tartalmazó 4K-s korongok debütálása alkalmából a Los Angeles Times interjút készített a rendező James Cameronnal, amelyben egy érdekes trükk is előkerült a forgatásról.

Két és fél évtized után talán már keveseknek újdonság, hogy a Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével forgatott blockbuster az addig készült legdrágább film volt, a 200 millió dolláros költségvetés nagy részét pedig a hajó szinte méretarányosan felépített mása emésztette fel. A mexikói Playas de Rosaritóban felhúzott díszlet 236 méter hosszú volt, amivel még mindig elmaradt az igazi óceánjáró 262 méterétől.

Hirdetés

Cameronék viszont nem szállhattak el még jobban a költségekkel, ezért egy kreatív megoldással álltak elő, hogy még nagyobbnak tűnjön a díszletük:

"Csak alacsony statisztákat castingoltunk, így a díszletünk is nagyobbnak tűnt. Senkit sem válogattunk be, aki magasabb volt 176 centinél. Így olyan, mintha egymillió dollárt spóroltunk volna csak a szereposztással."

- emlékezett vissza a rendező, akivel végül a stúdió jó lóra tett, hiszen a Titanic sokáig a történelem legtöbb pénzt hozó mozijának számított, egészen pontosan az Avatar 2009-es megjelenéséig, ami nem mellesleg szintén Cameron kezei alól került ki. Az interjúban a direktor azt is elárulta, hogy ha a szponzorokon múlott volna, költségcsökkentési okokból le sem forgatták volna a süllyedést bemutató részt.

Egyébként ha szeretnéd megtapasztalni, mekkora is volt valójában a Titanic, érdemes vetned egy pillantást a Titanic: Project 401-re, amely az Unreal Engine 4 segítségével történelmi hűséggel építi újra a gőzöst. Az élmény demója ingyenesen letölthető, benne a hajó legismertebb részeivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)