Hirdetés

Már tudjuk, miről szól majd a Stranger Things 5. évada

|

Fontos kérdésekre fog választ adni a Netflix sikersorozatának fináléja.

Hirdetés

Valószínűleg a legjobbkor jött a Netflixnek a Stranger Things szárnyalása, amit vezető streaming platform kínálatából csak egyetlen produkció tudott felülmúlni. Az olvadásnak indult előfizetői bázis megtartásához ugyanis több kell majd az olcsóbb, reklámokkal sújtott csomagnál, minőségi tartalomra van szükség, vagy legalább olyan saját gyártású műsorokra, amelyek ha másban nem is, de a tekintetben valóban eredményesek, hogy elérik, mindenki róluk beszéljen, beépüljenek a köztudatba.

Míg a Stranger Things minőségét illetően megoszlanak a vélemények (az utóbbi évadok megítélésében még a szerkesztőségünk sem egységes), azt nem lehet elvitatni a Duffer fivérek alkotásától, hogy szinte a csapból is az Upside Down (a Tótágas, a Hellyel Lefele vagy az Átfordult Világ, ahogy újabban magyarul nevezik) párhuzamos dimenziójában tanyázó Vecna, és a vele szembeszálló tinik, valamint felnőtt segítőik több szálon futó harca folyik.

A nagy finálét előkészítő, két részre vágott negyedik évad lezárulta után Matt és Ross Duffer, a Stranger Things alkotói interjút adtak a Deadline-nak, a kérdezz-felelek során szóba került az ötödik szezon cselekményének vezérfonala, és persze Will Byers sokáig háttérbe szorított karaktere is, aki leginkább béna frizurája és egyre nyilvánvalóbbá váló nemi identitása miatt lehetett csak beszédtéma a rajongók körében.

A továbbiakban spoileresen folytatjuk, ezért ha még nem láttátok az aktuális évadot, kétszer is gondoljátok meg, hogy továbbgörgettek-e.

Hirdetés

Mint azt a Stanger Things 4. évadának 2. felvonása kritikájában is írtuk (az 1. felvonás kritikáját itt olvashatjátok el), számos kérdésünkre választ adott a kissé túlnyújtott lezárás, ugyanakkor maradtak még bőven elvarratlan szálak. Ezek egyike például - ami nem biztos, hogy minden nézőnek feltűnt -, hogy az Átfordult Világban tulajdonképpen megállt az idő, méghozzá a sorozat nyitóepizódjának napján. Dufferék erre az anomáliára fűzik fel a cselekményt, ez lesz az utolsó évad központi rejtélye, amihez azt sugallták, hogy Willnek is köze van, nem is kevés. Ezzel végre a fókuszba emelik a méltatlanul hosszú ideig mellőzött karaktert. 

Azt is megtudtuk, hogy a fivérek az elejétől fogva úgy tervezték hogy az ízelítőként szolgáló kisebb-nagyobb átszivárgások és támadások után totális invázióra kerüljön sor, amikor is az Átfordult Világ (vagy Tótágas) minden sötétsége rázúdul Hawkinsra, ahonnan már nincs visszaút. Emellett rövidebb epizódokat, és tempósabb történetmesélést is ígért az alkotópáros, ami most, hogy végre sikerült egy helyre terelni az összes fontos szereplőt, sokkal könnyebben kivitelezhető. A végső lezárást azonban most is mozifilm hosszúságúra tervezik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ami pedig a jövőt illeti, a rajongóknak nem kell attól tartaniuk, hogy az utolsó szezont követően (amelyet csak a nyár végén kezdenek el írni Dufferék) egyszer és mindenkorra elapad a Stranger Things tartalmak áradása.

Egyfelől készül egy spin-off új történettel és karakterekkel, másfelől színdarabként is megelevenedik majd az Átfordult Világ. Mindezeket a fivérek frissen létrehozott produkciós cége, az Upside Down Pictures hozza majd tető alá egy élőszereplős Death Note sorozattal, valamint A Talizmán, Stephen King és Peter Straub közösen írt, 1984-es regényének adaptációjával együtt. Egyébiránt pont ebből olvasott fel a végén Lucas egy részletet Max kórházi ágyánál.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)