Hirdetés

Máris új One Piece anime készül, és ez a legjobb dolog lehet, ami a franchise-zal történhetett

|

Eiichiro Oda csodálatos történetének adaptációját menet közben remake-elik.

Hirdetés

Az élőszereplős One Piece adaptáció számos új néző figyelmét terelte Eiichiro Oda világára. A 25 évvel ezelőtt indult kalózkalandot egy csodálatos manga heti bontásban viszi tovább, és ezt egy anime is feldolgozza, ami már több mint 20 éve sikerrel fut.

Más kérdés, hogy ez utóbbit nehéz nyugodt szívvel ajánlani. A Toei Animation rengeteg filler epizóddal és nevetségesen elnyújtott jelenetek garmadájával garantálja, hogy a széria ne hagyhassa le a manga oldalait, de ne is távolodhasson el tőlük.

Hirdetés

Amikor 1999-ben elindult az eredeti anime adaptáció, akkor még nagyon más világot éltünk, a heti sugárzásban érkező, többszáz részes szériák adták a csatornák gerincét. Azóta szerencsére változott az ipar, az olyan animék, mint a Boku No Hero Academia megmutatták, hogy a rövidebb szezonokra való lebontás sokkal jobb megoldás, ha minőségi történetmesélést szeretnénk. Nincs szükség fillerekre, elnyújtott jelenetekre, és az animátorok beleadhatnak apait-anyait egy-egy epizódba is, ahelyett, hogy a kvótát kellene kergetniük.

Itt jön be a képbe az új adaptáció. Vasárnap jelentette be a Netflix és a One Piece csatornája, hogy érkezik egy vadonatúj anime, ami elölről elkezdi feldolgozni Oda monstrumát.

Az animációért az a WIT Studio felel, akiknek a Spy x Family adaptációját és az Attack on Titan első három szezonját köszönhetjük. A minőség így már garantált, a Netflix pedig biztosítja, hogy az új anime mindenki számára könnyen elérhető lehessen.

Egy Fullmetal Alchemist-szituációt látunk újra kirajzolódni. Itt ugyan az anime csapata nem futott ki még nyersanyagból, de a lényeg ugyanaz: változnak az idők, változnak a fogyasztói igények, és 20 év után egy okosabb megoldással állt elő az ipar a mangák adaptálásához. Hatalmas minőségbeli ugrás történt mind animációban, mint a történetmesélés egyéb formáiban, melyek mind nagyban hozzájárulnak majd egy jelentősen összeszedettebb anime megszületéséhez.

Az új One Piece még nem kapott premierdátumot, de nagyon meglepődnénk, ha egyhamar láthatnánk az első évadát. Addig is, Netflixen megnézhetitek az élőszereplős feldolgozást, a Shueisha MANGA Plus alkalmazásában pedig elolvashatjátok a képregény oldalait.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)