Hirdetés

Ezért nem lett Martin Scorsese a Joker producere

|

A legendás rendező úgy gondolja, hogy ő már megvívta a harcait korábbi mozijaival, így inkább visszalépett munkálatoktól.

Hirdetés

Már a Joker forgatása alatt érezni lehetett, hogy a stáb egy igen különleges alkotást ad majd ki a kezei közül, ez a sejtés pedig maximálisan beigazolódott. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a négy Golden Globe-jelölés, melyekből nagy valószínűséggel többet is díjra vált holnap hajnalban Todd Phillips filmje. A pénzügyi szempontból is kiváló befektetésnek bizonyult film munkálatainak kezdetén az a hír járta, hogy Martin Scorsese lehet a producere, azonban a legendás rendező végül lemondott erről a posztról, most pedig meg is indokolta lépését.

Hirdetés

Scorsese a produceri munkakör elutasításakor arra hivatkozott, hogy egyszerűen nem tudja összeegyeztetni a teendőit. Ez részben igaz is volt, hiszen a Joker és Az ír forgatása majdnem párhuzamosan zajlott, és két, ekkora volumenű projektet egyszerre kezelni rendkívül körülményes lett volna. Viszont most azt is hozzátette, hogy más egyéb is közrejátszott a döntésében:

"Személyes okok a részemről. És persze az időhiány. Ha őszinte akarok lenni, akkor a Taxisofőr, A komédia királya és a Krisztus utolsó megkísértése; azok voltak az én harcaim. Valójában a Taxisofőrért nem is zajlott igazán harc. Megcsináltuk, utána pedig volt néhány következmény, aminek meg kellett fizetnünk az árát. Aztán továbbléptünk A komédia királyára és azért támadtak minket."

A homályosan fogalmazó rendező szerint egész Hollywood ellenük fordult, amikor megjelent A komédia királya, a Krisztus utolsó megkísértése miatti kirohanásoktól pedig már akkoriban is hangos volt a sajtó. Azt mind tudjuk, hogy a képregény-rajongók igen vehemensek tudnak lenni, ha nem kedvelik az irányt, amerre egy filmkészítő elvitte szeretett karaktereiket, ezért valahol érthető, hogy Scorsese már nem akart újabb küzdelmet vállalni. Ironikus, hogy ezek után a fél világot sikerült magára haragítania a Marvel filmeket lekicsinylő nyilatkozatával.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)