Hirdetés

Marvel-színész váltja Kevin Spacey-t a tatárjárásról szóló magyar filmben

|

Az 1242 - A Nyugat kapujában 2,5 milliárd forint állami támogatással készül, és ebből külföldi színészekre is telik.

Hirdetés

Tavaly májusban robbant a hír, hogy 1,2 milliárdos állami támogatással és Soós Péter (Jóban Rosszban, Haction: Újratöltve, Tűzvonalban) rendezőjével készül film a tatárjárásról, amelybe olyan világszerte ismert színészeket is bevontak, mint Eric Roberts, Christopher Lambert és Michael Ironside - utóbbi a narrátor lesz (eredetileg Terence Stamp lett volna).

A magyar-mongol-angol koprodukcióban készülő projekt a XIII. századba repíti vissza a nézőket, amikor Batu kán, Dzsingisz kán unokája seregével Esztergom falai alá ér, hogy mielőtt meghódítja Európát, elsöpörje útjából a magyar várat, amelyet egy maroknyi védő tart. A bejelentés után nem sokkal kiderült, hogy Kevin Spacey alakíthatja majd a történet főgonoszát, de időközben komoly dolgokkal vádolták meg a színészt, így végül Spacey kimarad a filmből.

Hirdetés

Az azóta durván megdrágult produkcióban az olasz bíboros, Cesareane szerepét az a Ray Stevenson veszi át, akit a rajongók láthattak már a három Marvel-alkotásban is, ugyanis ő volt a Thor-filmekben a címszereplő egyik hűséges társa, Volstagg. De hosszú pályafutása során olyan filmekben és sorozatokban is felbukkant már többek között, mint A megtorló: Háborús övezet, az Éli könyve, a Rémségek cirkusza, A szállító: Örökség, valamint a Róma, a Dexter, a Fekete vitorlák és a Vikingek. 

A hírt a filmet a gyártó Galloping Entertainment vezetője, Carlos Alperin erősítette meg a The Hollywood Reporternek, aki közleményében nem fukarkodott a nagy szavakkal: 

"A film egyszerűen eposzi lesz, és nagyon jó helyzetből indul Ray Stevensonnak köszönhetően, aki elképesztő teljesítményt nyújtott az RRR-ben, valamint az Oroszország és Ukrajna között dúló háború politikai háttere miatt."

Aplerin szerint az 1242 - A Nyugat kapujában már harminc napja forog Magyarországon és még tizenöt nap visszavan a munkálatokból, Stevenson és Roberts is csak ezen a héten érkeztek meg. A Galloping Entertainment egyelőre folytatja a film globális jogainak értékesítését, de mivel számos speciális effektust kell majd befejezni, ezért csak decemberben kerülhet a vásárlók elé.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)