Hirdetés

Megállíthatatlan a Barbenheimer duó, mindenki Greta Gerwig és Christopher Nolan filmjeit akarja látni

|

A két film elsöprő sikerének a Disney fizeti meg az árát.

Hirdetés

Kicsivel több mint egy hete mutatták be a Greta Gerwig rendezte Barbie filmet, és Chrisopher Nolan életrajzi drámáját, az atombomba atyjáról szóló Oppenheimert, és már mindkét produkció történelmet írt, méghozzá oly módon, amire alkotóik felettébb büszkék lehetnek. A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült vígjátéknál még egyetlen női rendező filmje sem nyitott jobban, Cillian Murphytől Emily Blunton és Matt Damonon át Robert Downey Jr.-ig számtalan sztárt felvonultató Oppenheimer az R-besorolású drámák kategóriájában ért el hasonló eredményt.

És a jelek szerint még rengeteg szufla maradt mindkét alkotásban, ugyanis világszerte dominálják a jegypénztárakat, esélyt sem hagyva annak, hogy más filmnek is jusson a rivaldafényből.

Hirdetés

Az Indiában egészen nevetséges módon cenzúrázott Oppenheimer bevételei mostanra átlépték a 400 millió dollárt, miközben a forgatás költségei megálltak 100 milliónál. Az alacsonyabb korhatár miatt eleve több potenciális nézőre számító Barbie pedig csak fél millióval marad el a 775 millió dollártól. Miután kevesebb mint 150 millióból kijött, most már biztosan nyereséget termel a Warnernek.

Ezen a héten két újonc követelt magának helyet a mozikban, s bár a Kísértetkastély nyakába akaszthatjuk a bronzérmet, ám aggodalomra adhat okot, hogy eddig globálisan mindössze 33 millió dollárt szedett össze, holott 150 millióba került. Elemzők szerint a Disney ott hibázott nagyot, hogy nem Halloween környékén küldte mozikba, ugyanakkor közvetett módon profitálhat abból, hogy a sztárokkal teli (LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson, Dan Levy, Jamie Lee Curtis, Jared Leto) horrorvígjáték a vidámparki attrakcióját népszerűsíti.

Lényegesen jobban kezdett viszont a Beszélj hozzám, az A24 által felkarolt, alacsony költségvetésű ( 4 millió dollárból készült) ausztrál horror annyi nézőt fogott kézen és vitt el a mozikba, hogy már 10 milliónál jár.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)