Hirdetés

Megdöbbensz, ha megtudod, mennyire lehetett gazdag a Reszkessetek, betörők! családja

|

Szakértők segítségével számolták ki, hogy McCallisterék mennyire tehetősek.

Hirdetés

Bár már 33 éve annak, hogy bemutatták, és minden évben látjuk, mindig tud valami újat nyújtani Chris Columbus legendás filmje, a Reszkessetek, betörők!. Sokak számára még az a részlet is az újdonság erejével hat, hogy valójában láthatjuk egy rövid snitt erejéig, amint Kevin apja véletlenül kidobja a fia jegyét a kukába, mások számára viszont olyanok jelentik az érdekességet, mint egy kivágott jelenet előkerülése vagy az, hogy jó eséllyel egyikünk sem élné túl a Kevin-féle csapdákat

Van viszont egy olyan dolog, amivel alig foglalkoztunk az elmúlt évtizedek során: azzal, hogy a McCallister család mennyire tehetős, hogy megengedhet magának egy akkora házat (amit mellesleg ki is lehet bérelni), az utazási költségekről, a rengeteg kajáról és egyebekről nem is beszélve. 

A New York Times ingatlanszakértők és közgazdászok bevonásával megvizsgálta, hogy a McAllister família mennyire gazdag, és a rövid válasz az, hogy nagyon. A hosszabb az, hogy a számítások szerint akkora vagyonuk lehet, hogy azzal a társadalom felső 1 százalékába tartoznak. Erre már Harry (Joe Pesci) is felhívja a figyelmet, amikor a film elején azt mondja társának, Marvnak (Daniel Stern), hogy ez a ház a legnagyobb fogásuk lehet ezen a gazdag környéken, egy igazi aranybánya, így legfőképpen azt vizsgálták meg a szakértők, hogy mennyit ér az említett ingatlan a valóságban.

Nos, Chicago egyik külvárosa, Winnetka az Egyesült Államok egyik legjómódúbb környékének számít, a Lincoln Avenue 671. alatt található óriási, többszintes házat pedig 1990-ben az ottani háztartások alig 1 százaléka engedhette meg magának. A Federal Reserve Bank közgazdászainak számításai alapján akkoriban azt az ingatlant csak egy 305 ezer dolláros, vagyis nagyjából 105 millió forint jövedelemmel rendelkező háztartás tudta megfizetni.

Hirdetés

Úgy okoskodtak, hogy ez manapság is így lenne, tekintve, hogy 2022 közepén egy hasonló ház körülbelül 2,4 millió dollárba (körülbelül 830 millió forintba) került volna, amit szintén csak a város felső 1 százaléka engedhetett meg. Mindezt úgy, hogy a feltételezések szerint McCallisterék csupán a jövedelmük 30 százalékát költhették lakhatásra. És akkor még nem is beszéltünk a családi párizsi útról, amely 15 ember számára durva költség, pláne, ha a felnőttek első osztályon utaznak. 

A filmből egyébként nem derül ki, hogy Kevin szülei mivel foglalkoznak, de Todd Strasser, aki az első három Reszkessetek, betörők! film hivatalos regényváltozatait írta, egy interjúban elárulta, hogy mivel nem kapott információt a készítőktől arról, hogy a McCallister szülők mit dolgoznak, ezért az anyukát megtette divattervezőnek, az apukát pedig üzletembernek. Ő felső középosztálybeliként gondolt rájuk. 

Apropó, a Reszkessetek, betörők! 3 trailere megvolt már az idősebb Macaulay Culkinnal?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)