Hirdetés

Megdöbbentő, de a Fűrész X jobb értékeléseket kap, mint az első rész

|

Mindenki legnagyobb meglepetésére a már 10 filmet számláló széria még nem fáradt el. Sőt, úgy tűnik, hogy most éli fénykorát.

Hirdetés

Vannak horrorsorozatok, melyeket a készítők a végtelenségig hajlandók csavargatni a bevételekért. A Fűrész is átesett a lónak a túloldalára oldalára, és széria újabb darabjai már csak megfáradt imitációi voltak a 2000-es évek elején tarolói első részeknek.

Na nem mintha a korai filmek annyira pozitív fogadtatásban részesültek volna: a Rotten Tomatoeson még az első is csak 50 százalékon áll, bár a nézők értékelése lényegesen jobb, 89 százalékos.

Hirdetés

Most viszont nagyot fordult a kocka: a napokban debütáló Fűrész X meglepően pozitív kritikákat kapott: a Rotten Tomatoes összesítésében a film jelenleg 84 százalékon áll. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kritikák túlnyomó része pozitív vagy inkább pozitív. A közönség még nem pontozhatta a produkciót, és még a kritikai reakció is változhat a napokban, de ez az eredmény egyelőre sokkal jobb, mint amit bármelyik másik Fűrész film fel tudott mutatni az elmúlt 19 évben.

A Fűrész X azért így sem úszott meg néhány keményebb véleményt. Voltak, akik szerint a formula megfáradt, és ideje lenne már tovább lépni, mások pedig a tempót és a karakterizálást bírálták. Az új rész megítélését némileg árnyalja, hogy a Metacriticen mindössze 59 ponton áll a lehetséges százból. Ezzel együtt is a többség pozitívan állt hozzá a látottakhoz, így ha egy nézhető horrorfilmre vágytok, akkor lehet hogy ez lesz az, amit kerestek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)