Hirdetés

Meghalt Aretha Franklin, akit a soul királynőjének neveztek

|

Hosszú betegeskedés után veszítettük el a híres énekesnőt.

Hirdetés

Az utóbbi két évben Aretha Franklinnek már több koncertjét le kellett mondania, az elmúlt pár napban pedig arról szóltak a hírek, hogy betegen fekszik otthonában. Sajnos nem sikerült meggyógyulnia, a tegnapi napon elveszítettük őt. 

Hirdetés

Aretha Franklin elképesztő, négy oktávot felölelő hangterjedelme mellett arról is híres volt, hogy ő lett az első női énekes, aki beválasztottat a Rock & Roll Hírességek Csarnokába. Már 14 éves korától fogva aktív volt a szakmában, az azóta eltelt évtizedekben pedig számos legendás slágert szállított nekünk. 1968 és 1975 között minden egyes évben neki adták a legjobb rythm and blues énekes járó Grammy-díjat, teljes zenei pályája során pedig összesen tizennyolc Grammyt vihetett haza. Franklin a polgárjogi harcoknak is aktív támogatója volt, közeli kapcsolatot ápolt Martin Luther Kinggel. 2005-ben George W. Bush elnöktől megkapta az Elnöki Szabadság-érdemrendet, ez az USA legmagasabb rangú polgári kitüntetése. 

Aretha Franklin 76 éves volt, nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)