Hirdetés

Meghalt Bradford Freeman, az igazi elit alakulat utolsó tagja

|

Az emlékezetes HBO-sorozatot inspiráló csapat utolsó tagja 97 éves volt.

Hirdetés

A Band of Brothers, amit itthon Az elit alakulatként ismertünk meg, kétségtelenül az egyik, ha nem a legjobb második világháborús sorozat, ami valaha készült. A mindössze 10 epizódból álló széria a nyugati fronton bevetett Easy századot, pontosabban annak tagjait követi, és nagyrészt autentikusan mutatja be, miként igyekeznek életben maradni és közben parancsot teljesíteni a háború borzalmai közepette. Ha esetleg nem tudnátok, az HBO egyik legkiemelkedőbb produkciójáról van szó, amit 21 évvel ezelőtt mutatták be.

Hirdetés

A 506. Ejtőernyős Gyalogezred 101. légi hadosztályának tagja volt Bradford Freeman is, aki nem sokkal a háború kitörése után otthagyta az egyetemet és csatlakozott a hadsereghez. Rengeteg fontos eseményt élt meg személyesen, például a normandiai partraszállásnál is ott volt.

Az ő és társai történetét Stephen Ambrose írta meg, ezt dolgozta fel az HBO-ra 2001-ben Steven Spielberg és Tom Hanks Az elit alakulatban. Freeman, miután véget ért a háború, szülővárosában telepedett le, családot alapított és évtizedeken keresztül postásként tevékenykedett. A Mississippi állambeli Columbusban hunyt el vasárnap. 97 éves volt.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)