Hirdetés

Meghalt Ian Holm, A Gyűrűk Ura, A nyolcadik utas: a Halál és más filmek sztárja

|

Sir Ian Holm Cuthbert élete 88. évében távozott közülünk, de kiváló filmekben gazdag örökséget hagyott hátra.

Hirdetés

A Parkinson-kórral folytatott évekig tartó küzdelem után ma reggel elhunyt Ian Holm. Miután klasszikus képzésben részesült, pályafutása kezdetén Shakespeare-előadásokban kamatoztatta képességeit. 1968-ban, 37 évesen fordult a filmezés felé, de az áttörést számára csak az 1979-es Alien hozta meg. Rá két évre már díjakkal halmozták el a Tűzszekerek című sportdrámában nyújtott alakításáért.

Hirdetés

A legtöbben ennek ellenére valószínűleg A Gyűrűk Ura filmtrilógia Zsákos Bilbójaként látják őt maguk előtt. Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy 1981-ben, a Tolkien regényei alapján készült rádiójátékban ő alakította Frodót. Forgatott ő amúgy hosszú karrierje során Andrew Niccollal (Fegyvernepper), Martin Scorsesével (Az aviátor), Luc Bessonnal (Az ötödik Elem), de rendezte őt Kenneth Branagh (Frankenstein), Franco Zeffirelli (Hamlet) és Terry Gilliam (Brazil) is.

Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)