Hirdetés

Meghalt James Caan, A Keresztapa és a Tortúra sztárja

|

A legtöbben A Keresztapa Sonny Corleonéjaként ismerhették, ezért a szerepéért Oscar-díjra is jelölték.

Hirdetés

82 évesen meghalt James Caan, A Keresztapa, a Tortúra és még számos emlékezetes alkotás sztárja. Családja másnap közölte a halálhírt egy Twitter-bejegyzés formájában, s bár hálásak a rajongók szeretetéért és a részvétnyilvánításokért, azt kérik, hogy mindenki tartsa tiszteletben a magánéletüket ebben a nehéz időszakban.

Caan pályatársai közül többen is osztoznak a hozzátartozók gyászában, méltatói között megtaláljuk Barbara Streisandot, Francis Ford Coppolát, Al Pacinót, Rob Reinert és Adam Sandlert.

Hirdetés

Az 1940-ben született Caan a 60-as évek elején tévészínészként kezdte pályafutását, de nem kellett hozzá sok idő, hogy felfedezze magának Hollywood is. A tévézéssel egyébként ezt követően sem hagyott fel. Hosszú karrierjének a Francis Ford Coppola rendezte A Keresztapa (1972) volt az egyik tetőpontja, a színész valósággal brillírozott a forrófejű maffiózó, Sonny Corleone szerepében, amivel egy Oscar- és egy Golden Globe-jelölést is kiérdemelt.

Természetesen számos további alkotásban találkozhattak vele a nézők, ezek közül a legismertebbek a Brian éneke (ezért Emmy-re jelölték 1971-ben), a Rollerball, A híd túl messze van, a Ha eljő a lovas, a Tortúra, a Dick Tracy és a Dogville.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)