Hirdetés

Meghalt Juan Joya Borja, avagy El Risitas, kinek mémmé vált röhögését mindenki ismerte

|

65 évesen elhunyt a spanyol humorista-színész, Juan Joya Borja, akinek mi magyarok is jó pár emlékezetes paródiavideót köszönhettünk.

Hirdetés

Végtelen mémet, és a közkedvelt "KEKW" Twitch emote-ot is Juan Joya Borjának köszönhetjük. A spanyol humorista még 2007-ben szerepelt egy tévéinterjúban, ahol önfeledt nevetésével a műsorvezetőt is padlóra küldte, annak rendje s módja szerint mémmé is vált, a felvételt azóta ezer és egy különböző módon feliratozták. 

Szerepelt a 2005-ös Torrente 3 - A védelmező című filmben is egyébként, de valószínűleg életművéből nem erre fogunk a leginkább emlékezni. Juan Joya Borja, ismertebb nevén El Risitas a tegnapi nap folyamán hunyt el Sevillában. A humorista-színész 65 éves volt.

Hirdetés

Bár az ominózus tévéinterjú még 2007-ben készült, El Risitas hat éve, 2015 márciusában vált közismertté, ekkor mutatta be ugyanis az Apple az új Macbookot, és ennek kapcsán készült el az első feliratozott paródiavideó, melyhez az ő nevetős interjúját használták fel.

Hazánkban "Francesco Zombori" néven emlegették őt sokan, 2016-ban pedig a TrollFoci szerkesztőségének hívására el is látogatott Magyarországra. Egyik legismertebb magyar paródiavideója a 2017-es Andorra-Magyarország világbajnoki selejtező után készült, a meccset Andorra nyerte 1:0-ra.

Az ABC de Sevilla beszámolója szerint a színészt még 2020 szeptemberében szállították kórházba, egy érrendszeri megbetegedés miatt amputálni kellett egyik lábát. Most ugyanez a betegség tért vissza, ezúttal azonban már nem tudott rajta felülkerekedni El Risitas. Nyugodjék békében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)