Hirdetés

Helikopter-balesetben életét vesztette Kobe Bryant, az NBA legendája

|

Senki sem élte túl annak a helikopternek a lezuhanását, amelyiknek a fedélzetén utazott Kobe Bryant is.

Hirdetés

Helyi idő szerint vasárnap reggel, rossz látási viszonyok mellett Los Angeles közelében hegyoldalnak ütközött egy helikopter. A balesetben életét vesztette a pilóta és a gép utasai is, köztük Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers egykori sztárja. A világ egyik legjobbjának tartott kosarast, valamint 13 éves kislányát, aki szintén a helikopteren volt, felesége és három lánya gyászolja.

Hirdetés

Kobe Bryant 1996-ban mutatkozott be az NBA-ben a Los Angeles Lakers színeiben, és egészen húsz évvel későbbi visszavonulásáig egyetlen alkalommal sem cserélte más csapatéra a mezt. Pedig lett volna kérője bőven, kiválóságát mi sem mutatja jobban, mint hogy profi karrierje során ötször nyert bajnoki címet, kétszer olimpiát (2008-ban Pekingben és négy évvel később Londonban), valamint az örökös pontszámlista harmadik helyét birtokolta a közelmúltig. Épp a minap előzte meg őt LeBron James, akinek sportszerűen gratulált is nagyszerű teljesítményéhez.

Bryant nevét azok is ismerhetik, akik a mérkőzéseket ugyan nem követték figyelemmel, de szívesen időztek kosaras videojátékokkal. Mivel pillanatok alatt sztárrá vált a Lakersben, a Nintendo meglátta benne a lehetőséget, ezért a játékos nevével promózta saját tematikus sorozatát. A Nintendo 64-re megjelent 1998-as Kobe Bryant in NBA Courtside után következett az NBA Courtside 2: Featuring Kobe Bryant, a sort pedig az NBA Courtside 2002 zárta. Szerepelt továbbá - igaz, még alig felismerhető pixelhalmazként - az 1996-ban kiadott NBA Live 97-ben, de olyan frissebb címeket is előkaphatunk, ha esetleg így szeretnénk tisztelegni előtte, mint az NBA 2K16, és az NBA 2K17. Utóbbiból készült egy különleges kiadás is Legend Edition Gold címmel, melynek borítójára őt választotta a kiadó.

Felesleges tovább szaporítanunk a szót, csak annyit tudunk kívánni, hogy nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)