Hirdetés

Meghalt Richard Donner, a Superman, a Halálos fegyver és a Kincsvadászok rendezője

|

Már biztos, hogy Richard Donner nélkül készül a Halálos fegyver 5.

Hirdetés

Richard Donner temérdek filmklasszikussal ajándékozott meg bennünket a '70-es és '80-as években, de napjainkban is aktív maradt, sokat munkálkodott például azon, hogy elkészülhessen a Halálos fegyver ötödik része. Most már viszont teljesen bizonyos, hogy ha el is készül, nem ő fogja rendezni a Halálos fegyver 5-t.

Donner ugyanis a tegnapi nap folyamán, 2021. július 5-én elhunyt, erről felesége, Lauren Schuler Donner tájékoztatta a sajtót. Az ugyanakkor nem derült ki, hogy egészen pontosan mi is volt a halál oka.

Hirdetés

Szinte lehetetlen felsorolni, mennyi zseniális mozit köszönhettünk Donnernek, hiszen az akciófilmek és a képregényadaptációk műfaja is a mai napig magán viseli a látnoki tehetséggel bíró filmes kézjegyeit. Dolgozott az Alkonyzóna és a Kojak sorozatokon, ő rendezte az első két Superman filmet (bár a második részt Richard Lester fejezte be), vagy épp mind a négy Halálos fegyver mozit. Olykor színészként is felbukkant saját filmjeiben, ilyen volt például az 1985-ös Kincsvadászok, a Maverick, az Idővonal és a 16 utca is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Producerként közreműködött a 2000-es X-Men - A kívülállókban és a 2009-es X-Men kezdetek - Farkasban, ami annak tükrében nem is meglepő, hogy ő volt az egyik első filmes, aki kiállt azért, hogy a szuperhősöket vegyék komolyan, és ne csak gyerekes adaptációk készüljenek a képregényekből. Egy időben íróként is dolgozott Geoff Johnsszal egyetemben az Action Comics képregénysorozaton. 

Richard Donner 91 éves volt. Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)