Hirdetés

Meghalt Szersén Gyula, Kirk kapitány egykori szinkronhangja

|

A Jászai Mari- és Tolnay Klári-díjas színművész 80 éves korában hagyott itt bennünket.

Hirdetés

Színház.online számolt be a szomorú hírről, miszerint többek között Charles Bronson, Paul Newman, Terence Hill, és William Shatner (a Star Trek Kirk kapitánya) szinkronhangja, Szersén Gyula 80 éves korában, a tegnapi nap folyamán elhunyt. 

Szersén Gyula 1940-ben született Budapesten, a Színiakadémián 25 évesen szerzett oklevelet, de már előtte is több szerepet vállalt az Állami Déryné Színházban, és a Vígszínházban. Az elkövetkező 10 évben a Gyulai Várszínházban játszott. 1986-ban Jászai Mari-díjjal jutalmazták munkásságát. 

Hirdetés

A színész egy régebbi interjúban így válaszolt arra a kérdésre, hogy anno miért választotta a színészetet:

"Én mindig a humán tantárgyakhoz, például a történelemhez vagy a magyar irodalomhoz vonzódtam. Már diákkori első nagy élményeim is a regényekhez köthetők, már akkor is vizuális típus voltam, és olvasás közben elképzeltem a leírtakat, a tájat, a szereplőket és azok küllemét. Az én mesevilágom úgy kerekedett körém, mintha az olvasott történetekben éltem volna."

Szersén Gyula 80 éves volt. Nyugodjék békében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)