Hirdetés

Megint félbevágja egy népszerű sorozata új évadát a Netflix, de miért lehet jó ez nekünk?

|

Egyre többször fordul elő, hogy nem egyszerre teszi elérhetővé az összes epizódot a streamingplatform.

Hirdetés

Miután sikeresen rászoktatta a nézőket a sorozatdarálásra, úgy tűnik, hogy a Netflix változtatni készül a tálalás módján, legalábbis a legnépszerűbb tartalmakat illetően. Hivatalos bejelentés ugyan még nem érkezett a piacvezető streamingplatform részéről, de nehéz nem észrevenni a mintát. Mind több és több sorozattal fordul elő, hogy az új évadot két részletben kapják meg az előfizetők, és ennek oka van. Első blikkre úgy tűnhet, hogy az ilyen döntések semmi másra nem jók a nézők bosszantásán túl, hiszen jellemzően egy-másfél hónapot kell várniuk a szezon második felére, de végső soron pont hogy ezzel járhatnak jól.

Kétségtelenül roppant kényelmes, hogy akár már a premier napján átrághatjuk magunkat teljes sorozatévadokon, ám van ennek egy komoly hátránya is, nevezetesen az, hogy amilyen gyorsan berobban egy széria a köztudatba, olyan hamar ki is kopik, és hacsak valamiért nem kapja fel az internet népe, akkor teljesen mindegy, hogy mit írnak a kritikusok, vagy mennyire lelkesek a rajongók, mert félő, hogy nem nézik meg elegen ahhoz, hogy zöld utat kapjon a folytatás. Nem egy szériája profitált volna abból a Netflixnek, ha két adagban, vagy urambocsá! teljesen tradicionális módon (hetente egy epizód) került volna a nézők elé, mivel akkor hosszabbra nyúlt volna az életgörbéjük, tovább maradtak volna szem előtt, és talán elegendő nézőt gyűjthettek volna a túléléshez.

Hirdetés

Bizonyára tisztában vannak ezzel a streamingplatform vezetői is, és mint azt már tapasztaljuk, egyre gyakrabban iktatnak be szünetet egy-egy szezon közepén, ám ezt egyelőre nem azért teszik, hogy a sikerre kevésbé esélyes tartalmaiknak esélyt adjanak, hanem hogy a legnépszerűbbek szekerén toljanak még egyet. Ezért vágták ketté tavaly a Stranger Things 4. évadát, nemrég a Vaják 3. etapját, most pedig Az igazság ára (The Lincoln Lawyer) 2. szezonjával is ugyanez történt.

A tárgyalótermi drámasorozat Michael Connelly bestseller regényein alapszik, a történetek főhőse, Mickey Haller arról kapta a becenevét (a lincolnos ügyvéd), hogy jellemzően a Lincolnja hátsó ülését használja irodaként, mivel folyton úton van egyik tárgyalásról a másikra. A Netflix sorozatában Manuel Garcia-Rulfo alakítja a dörzsölt ügyvédet, kinek szerepét 2011-ben Matthew McConaughey is eljátszotta az első kötetet (The Lincoln Lawyer) feldolgozó filmben. Ezzel szemben a streamingre gyártott adaptáció tavaly bemutatott első évada a második könyvet (The Brass Verdict), míg a ma indult és majd csak augusztus 3-án folytatódó második szezonja a regényfolyam negyedik darabját (The Fifth Witness) veszi alapul.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Mivel a Netflixnél a nézettség az első, a trend pedig felfutóban van, a számok gyaníthatóan úgy alakulnak, ahogy azt várták, azaz a továbbiakban még több sorozatévad kettébontására lehet majd számítani. A kérdés már csak az, hogy kizárólag a közönségkedvencek esetében késztetik várakozásra (és hogy közben gyorsabban teljen az idő, teóriagyártásra) a nézőket, vagy ugyanez vár a jövőben azokra a produkciókra is, amelyeknek több időre lenne szükségük ahhoz, hogy kialakítsanak egy, a fenntartásukat indokló rajongótábort.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)