Hirdetés

Mi köze van Lady Gaga 2011-es dalának a Wednesday sorozathoz?

|

Akkora trendet teremtett a TikTok, hogy az a Wednesday 2. évadának bejelentő videójában is visszaköszönt.

Hirdetés

Valószínűleg tényleg csak az nem hallott a netflixes Wednesday sorozat sikeréről, aki egy kő alatt töltötte az elmúlt heteket. A széria a Stranger Things 4. évada után az egész platform második legnézettebb angol nyelvű tartalma lett, ma pedig hivatalosan is bejelentették azt, amit eddig is mindenki biztosra vett: jön a második felvonás.

A videós beharangozóban ráadásul felcsendült Lady Gaga 2011-es dala, a Bloody Mary is. De mi köze ennek a nótának ahhoz a sorozathoz, melyben igazából egyáltalán nem volt hallható? A választ a közösségi oldalakon, legfőképp a TikTokon kell keresni.

Hirdetés

A Wednesday bemutatója óta ugyanis ellepték a TikTokot és a hasonszőrű felületeket a "Wednesday-táncok". A sorozatban a főhősnő ezt egy iskolai bulin ropja el, és külön érdekesség, hogy a koreográfiát egyetlen éjszaka alatt maga a főszereplő, Jenna Ortega rakta össze. Itt a Goo Goo Muck című dal szól a buliban a The Crampstől, erre táncolnak a Nevermore Akadémia tanulói. A Wednesday-táncot aztán millió és egy felhasználó utánozta le a TikTokon, de ezekben a reprodukciókban történt egy elég nagy változtatás: a Goo Goo Muckot lecserélték egy másik dalra.

Nem esett tehát meg az, ami a Stranger Things miatt Kate Bush 1985-ös slágerével, a Running Up That Hill-lel, ez a szám nem lett ismét hihetetlenül népszerű és nem ugrott egyből a lejátszási listák élére. Ez egyébként kifejezetten kár, hiszen a The Cramps egy remek banda volt (2009-ben oszlottak fel az énekes, Lux Interior halála után).

A Goo Goo Muck helyett a TikTok közössége Lady Gaga 2011-es dalát, a Bloody Maryt kotorta elő, és ennek felgyorsított remix verziójára táncoltak a Wednesday-rajongók. A trend olyannyira népszerű lett, hogy a második évad beharangozó videójába már a Netflix is berakta a Bloody Maryt, sőt Lady Gaga is eljárta nemrég a Wednesday-táncot.

Többféle potenciális megfejtés is létezik, könnyen lehet, hogy a The Cramps dala nem volt könnyen elérhető a TikTokon, vagy egyszerűen csak a Bloody Mary szövege (I'll dance, dance, dance / With my hands, hands, hands / Above my head, head, head / Like Jesus said) jobban passzolt egyesek szerint a tánc koreográfiájához, a végeredményen ez már nem változtat, teljesen összeforrt Wednesday tánca és ez a nóta.

Jelenleg tehát Gaga 2011-es száma folyik a csapból is, szegény The Crampsre pedig a kutya sem emlékszik. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)