Hirdetés

Michael J. Fox úgy véli, a 80-at sem fogja megérni

|

A színész őszintén beszélt róla, hogy napról napra nehezebb számára a Parkinson-kórral való küzdelem.

Hirdetés

Az Apple TV+-ra hamarosan felkerül egy dokumentumfilm Still: A Michael J. Fox Movie címmel, Oscar-díjas Davis Guggenheim (Supermanre várva: Az amerikai közoktatás hibái, Deadwood) rendezésében, amelyben az azóta visszavonult színész karrierje mellett komoly fókuszt kap a Parkinson-kór és az ezzel kapcsolatos orvosi kutatások is. Michael J. Fox ugyanis a gyógymód megtalálásának szószólója lett, miután diagnosztizálták nála, és 2000-ben létrehozott egy alapítványt, hogy segítsen előrébb mozdítani az ügyet. 

A Vissza a jövőbe, a Doc Hollywood, a Szenzációs recepciós és más családi filmek sztárja mindig is nyíltan beszélt a betegségéről, ezúttal a CBS Sunday Morning című műsorában - ahol az említett dokumentumfilm miatt jelent meg - adott szívszorító helyzetjelentést az állapotáról.

Hirdetés

Michael J. Fox júniusban ünnepli majd a 62. születésnapját, azonban a nyilatkozata alapján nem számít rá, hogy még sok szülinapozás vár rá, és minden egyes nap egyre komolyabb megpróbáltatás számára: 

"Szívás Parkinson-kórosnak lenni. Sok család, sok ember számára ez egy rémálom, valódi pokol. Olyan valósággal kell megküzdeniük, amit a legtöbb ember fel sem tud fogni. [...] Nem fogok hazudni, egyre nehezebb, egyre keményebb minden nap, de ez van. [...] Elesel, félrenyeled az ételeket, tüdőgyulladást kapsz... apróságok, amik elvihetnek. Nem a Parkinson-kórban halsz meg, hanem a Parkinson-kórral. Nem fogom megérni a 80-at."

Fox azonban nem adja fel, mindig igyekszik megőrizni az optimizmusát:

"Felismerem, milyen nehéz ez az embereknek, és felismerem, milyen nehéz nekem. De vannak bizonyos képességeim, amelyek lehetővé teszik, hogy megbirkózzak ezekkel a dolgokkal. És rájöttem, hogy a hálával fenntartható az optimizmus. És ha találsz valamit, amiért hálás lehetsz, akkor találsz olyat is, amit várhatsz, amiért továbbmehetsz."

És van is oka pozitívan gondolkodni, hiszen alapítványa már 1,5 milliárd dollárt gyűjtött össze a kutatásra, és nemrég sikerült is áttörést elérniük: megtalálták a Parkinson-kór biomarkerét, ami gyorsabb diagnózist és kezelést jelenthet: 

"Ez mindent megváltoztat. Öt éven belül meg tudják majd mondani, hogy megvan-e benned a betegség, meg tudják majd mondani, hogy valaha is kialakul-e és tudni fogjuk, hogyan kezeljük."

A Still: A Michael J. Fox Movie-t május 12-től nézhetitek majd az Apple TV+-on. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)