Hirdetés

Miért lett épp kék a fénykardja a Star Wars Ahsoka sorozat nagy visszatérőjének?

|

Furcsának tűnhet, hogy nem egy zöld pengéjű fegyvert épített magának, de igazából teljesen érthető ez a változtatás.

Hirdetés

A Star Wars Ahsoka tévésorozat kapcsán már olvashattátok a kritikánkat, most viszont kicsit jobban is bele szeretnénk menni a részletekbe a záróepizód kapcsán, ennek tükrében pedig mondanunk sem kell, az alábbi sorok masszívan spoileresek lesznek.

Ezúttal ugyanis arról lesz szó, hogy a sorozatban végül csak megtalált Ezra Bridger az utolsó részben miért építhetett magának nem zöld, hanem kék pengéjű fénykardot. 

A fénykardok pengéinek lehetséges színeiről 2020-ban már készítettünk egy hosszabb, átfogó anyagot, most ezen a téren csak az alapvetésekre koncentrálunk: a régi, immár Legendákként emlegetett kánonban a fénykardoknak még külön fény- és fókuszkristályuk volt, az új Kánonban viszont már az a helyzet, hogy a kardok markolatába kerülő kyberkristályok alapvetően színtelenek, a kard elkészítésekor azonban az adott jedi személyiségével rezonálva valamiféle színt kapnak. Ez leggyakrabban kék vagy zöld pengét eredményez, de ritkább esetekben lehet lila, sárga, narancs, vagy a felsorolt színek valamilyen árnyalata is a végeredmény - a fekete, fehér és vörös penge már más tészta, most azokra nem térünk ki külön.

Ezra Bridger anno a Lázadók animációs sorozatban először egy kék pengéjű kardot készített magának, de még ugyanebben a rajzfilmes szériában később megalkotott egy második kardot is, ami már zöld pengét kapott. Hogy lehetséges ez? Nos, úgy, hogy ahogy minden ember, Ezra is változott az idő elteltével. Más személyiség volt akkor, amikor első fegyverét készítette, és akkor is, mikor a második kardot rakta össze. Az első esetben még kékre színeződött a kristály, mikor összekapcsolódott az ifjú jedivel, a másodikban pedig zöldre. Ez a zöld kard egyébként szintén fontos szerephez jutott az Ahsoka sorozatban, ezt forgatta ugyanis Sabine Wren. 

Hirdetés

Hosszú időt töltött el Ezra a Peridea bolygón, teljesen egyértelmű, hogy már nem az a fiatal srác volt, mint anno a Lázadók idején. De nem csak személyiségbéli változása járult hozzá ahhoz, hogy harmadik fegyvere ismét kék színű lett - amivel egyébként remek keretes szerkezet alakult ki, hiszen ahogy említettük, első kardja is kék volt. Az új fénykard elkészítésekor nagyon fontos volt ugyanis a markolat kiválasztása, itt pedig Ezra kifejezetten egy ugyanolyan alkatrészt keresett, mint ami egykori mestere, Kanan Jarrus fegyverét is ékesítette. Sikerült is ezt az elemet rászerelni a kardra (a fénykardkészítő droid, Huyang pont tudott adni egy tartalékalkatrészt), ezzel pedig Ezra gyakorlatilag újraalkotta mestere fegyverét. Azt a fegyvert, ami, lássatok csodát, úgyszintén kék pengéjű volt. 

Egyáltalán nem rendhagyó egyébként az efféle váltás a Star Wars világában, hosszasan lehetne sorolni azokat az erőhasználókat, akik többféle színű fénykardot is forgattak az évek során. A Star Wars képregényeknek hála például már azt is tudjuk, hogy első, apjától örökölt kék fénykardja, és új, saját maga által készített zöld pengéje között Luke Skywalker egy ideig egy sárga kardot használt.

Az Ahsoka sorozatról készült kritikánkat alább akár videós formában is meg tudjátok nézni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)