Hirdetés

Elhunyt Milos Forman

|

A Hair, a Száll a kakukk fészkére és az Ember a Holdon rendezője 86 éves volt.

Hirdetés

Ha filmet nem is tudtok tőle mondani, a nevét már biztosan hallottátok. A cseh filmrendezőhöz rengeteg klasszikus fűződik.

Hirdetés

1932-ben született, és miután szüleit a nácik meggyilkolták, árvaként nőtt fel. Karrierje a '60-as években indult be igazán, az Egy szöszi szerelme című filmért Oscar-díjra jelölték a legjobb külföldi filmek kategóriájában, később pedig öt Oscart zsebelt be a Száll a kakukk fészkére adaptációjáért. Nem ez volt a legtöbbet díjazott alkotása: az Amadeus 8 szobrot ért.

Két fia, Andrew és James az Ember a Holdon miatt kapták a nevüket: a film Andy Kaufman komikusról szólt, a főszereplőt Jim Carrey játszotta.

Felesége elmondása szerint huzamosabb ideje tartó betegség vitte el. Köszönünk neki mindent.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)