Hirdetés

Minimális profitra számíthatnak a Halálos iramban 10 készítői, bukás lehet az Indiana Jones 5 és a Mission Impossible 7

|

A filmeseknek sürgősen át kell gondolniuk, hol húzzanak határt a költségvetés tekintetében.

Hirdetés

Jelen pillanatban a globális számokat nézve 2023 negyedik legtöbb mozis bevételt hozó filmje a Halálos iramban 10 a Super Mario film, a Barbie és A galaxis őrzői: 3. rész után, nem sokkal előzve a Pókember: A pókverzumon átot. A Box Office Mojo adatai szerint 705 millió dollár gyűlt össze a jegyeladásokból, ami alapvetően jól hangzik, sok film alkotói örülhetnének ilyen magas számnak, de itt most van egy kis probléma: túl sokba került Vin Dieselék legutóbbi kalandja.

Hasonló a helyzet két további nagyágyúval, az összesítettben 8. helyen álló Mission: Impossible 7-tel és a 13. helyet elfoglaló Indiana Jones 5-tel is, amik ráadásul várhatóan a gyártási költségüket még csak-csak visszahozzák, de a marketingre elvert pénzt is számolva veszteségesek lesznek.

Hirdetés

A Variety azt írja, az MI7 és az Indy 5 esetében körülbelül 300 millió dollár ment gyártásra és 100 millió marketingre, de közel 100 millió dolláros veszteséggel is zárhatnak. A Halálos iramban 10 csak épphogy nyereséges lehet, de érdemes lehet a Universalnak átgondolnia, mennyi pénzt szán a franchise-ra a továbbiakra.

A Boxoffice Pro elemzője szerint a COVID jelentősen megdobta a költségeket, a stúdiók vezetői pedig titokban azt remélik, majd a digitális értékesítés és a streaming licencszerződések javítanak a helyzeten.

Mindeközben legalább az olcsóbb filmek jól állnak, az Oppenheimer esetében a gyártási költség többszöröse is megtérülhet, a Barbie és a Super Mario film esetében meg pláne.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)