Hirdetés

MIPTV 2015 - itt születnek a legfontosabb televíziós döntések

|

A világ legnagyobb televíziós rendezvénye, a MIPTV most is a szakma nagyágyúit hozta össze Cannes-ba.

Hirdetés

Az első, 1963-as MIPTV után csupán két esztendő kellett a világ legrangosabb televíziós vásárának, hogy átköltözzön Cannes-ba, ahol azóta is minden évben megrendezik az eseményt. Az ötvenkettedik MIPTV-n április 13. és április 16. között újra az otthoni képernyőkön megjelenő tartalomé volt a főszerep.

Az idei rendezvényre 11 ezer résztvevő érkezett több mint 100 országból, hogy a pár napos MIPTV ideje alatt minél több előadást látogathassanak meg és a szakma kulcsfontosságú szereplőivel találkozhassanak. Itt ugyan még mindig a tárgyalásokon és a televíziós csatornák műsortervét döntő részben befolyásoló egyezségeken van a hangsúly, de az utóbbi években egyre markánsabbá válik az az előremutató tendencia is, hogy a vendégek érdekes panelbeszélgetések keretei között találkozhassanak a különféle médiatermékek előállítóival. Ez azért is nagyon hasznos, mivel ezáltal ők is jobban megismerhetik azokat a műsorokat, melyeket esetlegesen le is szeretnék kötni az általuk képviselt csatorna számára.

Az előadásokat olyan médiaóriások vezetői tartják, mint az amerikai CBS, NBC és MGM, a BBC vagy éppen a luxemburgi illetőségű RTL Group. A rendezvény fontosságát jelzi, hogy az elmúlt években már bizonyos tévésorozatok esetén a MIPTV-n láthatta először a szakmai közönség a pilot epizódot. Az amerikai History csatorna új minisorozata, a Texas Rising a cannes-i rendezvényen kapta meg a világpremierjét. A szépen csengő nevű Palais des Festivals et des Congrès Palotában vetítették le az anyagot, a sorozat alkotóival és főszereplőivel (például A múmia filmekből ismert Brendan Fraserrel) pedig a MIPTV nyitópartijának vörös szőnyegén is találkozhattunk.

XIV. Lajos, a Napkirály elhatározta, hogy felépíti minden idők legfényűzőbb városát, ez lett Versailles. A francia-kanadai koprodukcióban készült sorozat ennek az időszaknak a politikai csatározásait mutatja be. A Zodiak Media által gyártott sorozat vetítése után egy "Kérdések és válaszok" panelt is tartottak, ahol a rendező, a két showrunner és a színészek válaszoltak készségesen a feltett kérdésekre. A látványra biztosan nem lehet majd panasz a Versailles esetében, elvégre Párizs nyugati elővárosa teljes pompájában megjelenik. 

A texasi rangereket és a 17. századi francia udvart a középpontba állító sorozatokon kívül természetesen a tévéképernyőkön felbukkanó összes műsorfajtából akadtak képviselők az idei MIPTV-n. A világ legnagyobb tévés vására továbbra is töretlen népszerűségnek örvend, így teljesen mértékben biztos, hogy jövőre is hasonlóan grandiózus rendezvényre lehet számítani. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)