Hirdetés

MIPTV 2016 - ahol eldől, hogy mit fogunk nézni esténként

|

Idén is összegyűltek Cannes-ban a televíziós szakma meghatározó szereplői.

Hirdetés

2016 április 4. és 7. között újra összegyűlt Cannes gyönyörű városában a televíziós világ minden nagy alakja, itt rendezik meg ugyanis évente a MIPTV elnevezésű vásárt. Ezen az eseményen a televíziós csatornák szempontjából kulcsfontosságú döntések születnek, hiszen itt találnak gazdára azok a sorozatok is, melyeket később az otthoni készülékünket esténként bekapcsolva mi is nézni szoktunk.

A MIPTV-n panelbeszélgetések, bemutatók és előadások útján próbálják az egyes sorozatok megtalálni az utat a tévé szakemberek pénztárcája felé. Bár a végső döntés mindig a személyes tárgyalásokon születik meg, az utóbbi időben egyre inkább előtérbe helyeződnek a látványosabb prezentációk. Idén külön vetítést kapott a Gyökerek című sorozat új feldolgozása. Az 1977-es klasszikusnak még David L. Wolper volt az egyik producere, az új szériánál viszont már fia, Mark Wolper tölti be ezt a pozíciót. Szintén producerként vett részt a munkálatokban LeVar Burton (aki talán sokunknak a Star Trek világából lehet ismerős, mint Geordi La Forge). Burton játszotta Kunta Kintét az eredeti, 77-es verzióban. Mark Wolperen kívül még Anna Paquin, Jonathan Rhys Meyers, Anika Noni Rose és Malachi Kirby volt jelent az új minisorozat panelbeszélgetésén. A szériát egyébként az A+E készítette a History Channelre. 

A rendezvény első napján kapott helyet az új műsorvezetőkkel csatasorba küldött Top Gear is. Jeremy Clarkson távozása után kétségkívül hatalmas az űr, és bármennyire is jól cseng Chris Evans és Matt LeBlanc neve, nehéz megmondani, mennyire lesznek majd képesek pótolni a Clarkson-Hammond-Dawe triót.

A kosztümös szériák a jelek szerint sosem mennek ki a divatból, főleg ha a romantikával átszőtt kalandfilm-sorozatról van szó. Ezt erősíti a 2015-ben indult Poldark is, mely a rendezvényen már második évadát promotálta. Az amerikai függetlenségi háborúból hazatérő főhős, Ross Poldark nem csak apja halálával szembesül, hanem arra is rá kell jönnie, hogy szerelme éppen az ő unokatestvéréhez készül hozzámenni. A címszereplő azonban ebben a sötét helyzetben sem omlik össze, hanem ahogy az egy romantikus hőstől elvárható, elkezdi rendbe szedni a családi birtokot. 

Olyan nagyágyúk sem hagyhatták ki az idei MIPTV-t, mint az utóbbi időszak egyik legnépszerűbb újonc sorozata, vagyis a Mr. Robot. A szériáért felelős Sam Esmail a második évadnál már nem csak írói és produceri feladatokat látott el, ugyanis a showrunner teljes mértékben átvette a rendezői pozíciót is. Egy ilyen feszes történetvezetésű sorozatnál minden bizonnyal jó hatása lesz az egységes rendezésnek. 

A rendezvényen külön panelbeszélgetés foglalkozott a videojátékokkal is, mivel az eSport már megkerülhetetlen tényező a műsorszolgáltatók szempontjából is. Ázsiában már most vannak olyan csatornák, amik a nap 24 órájában folyamatosan eSport tartalmakat sugároznak. Jelenleg pedig minden jel arra mutat, hogy hamarosan egyre több országban megjelenhetnek majd az eSport adók is a klasszikus sportcsatornák mellett. 

2016-ban sem változott meg drasztikusan a MIPTV, viszont továbbra is folyamatosan próbál az aktuális trendekhez idomulni a rendezvény. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)