Hirdetés

MIPTV 2017 - minőségi sorozatok küzdenek a figyelmünkért, csak legyen elég időnk nézni őket

|

Cannes-ban a szakma legnagyobb vásárán ebben az évben is összegyűjt a televíziós világ össze fontos szereplője.

Hirdetés

Ahogy a korábbi években is tettük, idén is beszámolunk a MIPTV legizgalmasabb kulisszatitkairól. A televíziós szakma legnagyobb vására most is a festői Cannes-ban került megrendezésre, a legfontosabb pillanatok pedig valójában (ahogy mindig is) az előadásokon kívül, a tévétársaságok szakembereinek privát megbeszélésein történtek, itt dől el ugyanis az, hogy egy adott csatorna milyen műsorokat vásárol meg magának a következő szezonra. 

Hirdetés

A 2017-es MIPTV április másodika és hatodika között zajlott le, az utóbbi évek tendenciáját követve a szervezők rengeteg előadással és panelbeszélgetéssel töltötték meg ezt a pár napot. Az Video-on-Demand szolgáltatások megállíthatatlan térhódításával együtt, a szolgáltatóknak saját gyártású sorozataikat is a nézők megemelkedett ingerküszöbét megcélozva kell elkészíteniük. Korábban az HBO juthatott azonnal eszünkbe a moziminőségű televíziós sorozatok kapcsán, a digitális szolgáltatók kínálatában megjelenő szériák azonban mára többnyire képessé váltak ugyanezt a színvonalat nyújtani. A MIPTV-n Roy Price, az Amazon Studios vezetője mesélt a stúdió hosszútávú terveiről, külön kiemelve az új Jack Ryan sorozatot. 

Nem ez volt azonban az Amazon első nagy dobása, a The Man in the High Castle és a Grand Tour is valóban nézőcsalogató programnak bizonyultak, nemzetközi rajongóbázis épült köréjük. Roy Price hangsúlyozta, hogy az Amazon Studios kizárólag a világ legjobb sorozataival szeretne foglalkozni, olyan friss és újszerű szériákat akarnak legyártani, amelyek instant klasszikussá válnak és mindenki róluk beszél. Remélhetőleg az új Jack Ryan is egy ilyen sorozat lesz, amely felett a Paramount TV és a Skydance Television bábáskodik, a forgatás pedig ebben a pillanatban is számos helyszínen tart, Indiában, Tokióban, a Kanári-szigeteken és Európa, valamint az Egyesült Államok területén is forgatnak. 

A nagy közönségfavorit Netflix és a Hulu sincs egy centivel sem lemaradva, sőt nagyjából minden Video-on-Demand szolgáltatóról elmondható, hogy a külső gyártóktól átvett sorozatok mellett remek saját műsorokat is készítenek.

Izgalmas újdonság volt a MIPTV-n megvillantott Riviera sorozat is, amely forgatókönyvéért az az Oscar-díjas Neil Jordan felel. Neki köszönhettük a Interjú a vámpírral és a Síró játék című, tehát valóban egy igazán nagy névnek tekinthetjük szakmájában. A sorozatot valóban a történet helyszínéül szolgáló a dél-franciaországi Riviérán forgatták, többek között Monacóban, Nizzában, Saint Tropez-ben és a gyönyörű Cannes-ban - ahol ugyebár a MIPTV is zajlott. A Julia Stiles, Lena Olin és Anthony LaPaglia főszereplésével érkező fordulatos krimi-sorozatra még érdemes lesz figyelnünk a jövőben. 

A fogyasztói szokások folyamatos változásban vannak - ez a MIPTV keddi napján megtartott International Drama Co-production beszélgetésen elhangzottak alapján is egyértelműen kijelenthető. Egyre több élőszereplős és animációs drámasorozat kifejezetten a fiatalabb korosztályoknak készül, szemben az 1990-es évek előtt trendekkel, mikor még szinte kizárólag csak az idősebbek szórakoztatására készültek a műfaj képviselői. 

Természetesen a fentieken túl is rengeteg izgalmas pillanatot tartogatott az idei rendezvény, a MIPTV-n bemutatott kiválónak tűnő tévésorozatokból pedig remélhetőleg elég sokat hamarosan már a hazai csatornákon követhetnek a nézők. A kínálat bőséges, nekünk csak elég időt kell majd találnunk ahhoz, hogy mindezt élvezhessük. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)