Hirdetés

Mit jelenthet a WandaVision eddigi legmorbidabb reklámja?

|

Eddig is láttunk fura tévéreklámokat a WandaVision sorozatban, de a legutóbbi részben tónust váltottak ezekkel az easter eggekkel.

Hirdetés

Figyelem, a következő sorok spoilereket tartalmaznak a WandaVision sorozat legutóbbi, hatodik epizódjával kapcsolatban. Csak és kizárólag akkor folytassátok az olvasást, ha ez a legkisebb mértékben sem zavar benneteket!

A kezdetek óta feldobják a WandaVision epizódjait különböző tévéreklámok. Eddig csak okosan megkomponált kikacsintásnak gondoltuk ezeket (az ötödik részben például Lagosra utaltak, ahol Wanda egy tragédiával végződő akció során véletlenül egy hatalmas robbanást okozott az 2016-os Amerika Kapitány: Polgárháború című filmben), feladatuk pedig nem több, mint megtörni kicsit Wanda különleges, évizedek tévés korszakainak hangulatait felsorakoztató sitcom-világának adásait, de a hatodik részbe bekerült egy a korábbiaknál jóval elgondolkodtatóbb reklámszpot is. 

Hirdetés

A szóban forgó animált reklámban egy éhező kisfiú ücsörög egy lakatlan szigeten. Panaszkodik, hogy nagyon éhes, erre a semmiből előugrik egy beszélő cápa. A végtelenül laza cápa elmondja a fiúnak, hogy régebben ő is mindig éhes volt, de azóta rákattant a Yo-Magic nevezetű finomságra. A kissrác kap egy joghurtot a cápától, de képtelen kibontani azt, és ezért lassacskán éhen hal. A reklám végén a következő szlogen hangzik el: "Yo-Magic, a túlélők csemegéje". 

A rajongók az új rész közzététele óta próbálják kitalálni, mire is utalhattak a készítők ezzel a végtelenül morbid jelenettel. Egyesek szerint például mindez arra utalhat, hogy Wanda valakitől "kapta" a varázserejét. Nem szabad elfelejteni, hogy míg a képregényekben Wanda konkrétan egy varázslónő, addig az MCU világában a HYDRA nevű szervezettől kapta meg a szuperképességeit testvérével, Higanyszállal együtt.

A most futó sorozatban viszont Wanda már egészen más szinten űzi az ipart, gyakorlatilag klasszikus varázsképességeket használ, ezt a változást pedig valaminek indukálni kellett. Könnyen lehet, hogy valaki vagy valami tényleges mágikus erőkkel látta el őt, mondjuk azután, hogy megszerezte a SWORD bázisáról Vízió tetemét, de (és itt már tényleg csak találgatunk) nem tudta önnön erejéből feltámasztani egykori szerelmét.

Elképzelhető, hogy a korábban általunk is emlegetett Mephisto, a Marvel-féle pokol cselszövő ura kerül majd be így a képbe, akinek egyébként a füzetekben elég komoly köze volt Wanda ikreinek születéséhez is.

Akad egy kissé kuszább teória is, ami arra apellál, hogy a reklám Wanda múltjára utal vissza - ez egybevág a korábbi tendenciával is, azonban akad itt némi gond az időrenddel. A feltevések szerint ugyanis az önmagát megmenteni képtelen kisfiú esete arra reflektálhat, mikor a kis Wanda és Pietro elvesztették gyermekkorukban szüleiket - egy Stark Industries robbanótöltet találta el ugyebár szokóviai otthonukat.

Házuk összedőlt, és egy második élesített rakéta is becsapódott, ez azonban nem robbant fel azonnal. A gyerekek két napon át az ágy alatt kuporogtak, és nem mertek megmozdulni,  nehogy aktiválják a töltetet. Karnyújtásnyira volt a menekülés, mint a reklámban a kisfiú számára a joghurt, mégsem tudtak élni vele. Ez a teória nagyon érdekes, de kronológiailag nem passzol, hiszen eddig időrendben haladtunk a reklámokban Wanda múltjának tekintetében, gyerekkorát pedig az első részben látott reklámbejátszás már érintette. 

Ugyancsak létezik egy olyan teória is, miszerint a titokzatos és bizarr reklám Vízió szomorú (és egyben elkerülhetetlen) végeztét vetíti előre. A hatodik epizód végén ugyanis a szintezoid főhős nagy nehezen elhagyja Westview városkáját és az azt körülölelő, hexagon alakú burkot, ezután viszont azonnal elkezd darabjaira hullani, ezeket a darabokat újra magába szívja a varázsburok. Nagyon úgy fest tehát, hogy a feltámasztott Vízió egészen egyszerűen nem tud életben maradni a városon kívül, avagy Wanda varázserejétől/képességeitől távol. Kedvese éppen ezért kezdi el növelni a Westview körüli burkot, ami szépen lassan a környező területre is kiterjed, ezzel a SWORD kihelyezett bázisát és annak katonáit is átváltoztatja.

Szerintetek melyik lehet a legvalószínűbb ebből a három lehetséges feltevésből? Netán nektek is van egy saját, negyedik teóriátok? Meséljetek erről bátran lent, a kommentek között!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)