Hirdetés

Mit nézzünk otthon, ha februárban sem lesz mozi?

|

Íme a legizgalmasabb filmek és sorozatok februárra, többek közt a Marvel, Tom Hanks, illetve Tom és Jerry közreműködésével!

Hirdetés

Első blikkre talán úgy tűnhet, világjárvány alatt nem minden idők legjobb biznisze filmes és sorozatos ajánlót indítani. Mi ennek ellenére is úgy döntöttünk, hogy februártól immáron nemcsak videojátékos fronton gyűjtjük össze havi rendszerességgel a legfontosabb címeket, hanem a mozivászonról és az otthoni kijelzőkről is. Igaz, az előbbiről eleinte nemhogy kevesebbet, de a március elsejéig meghosszabbított járványügyi korlátozások miatt konkrétan semmit, melyek miatt továbbra is várat magára olyan mozifilmek hazai bemutatója, mint a Wonder Woman 1984, a Lelki ismeretek vagy a Monster Hunter - Szörnybirodalom.

Szerencse, hogy 2020-ra még többen bemagolták a legnagyobb streamingszolgáltatók neveit, és hát ahogy a közhely is tartja: a show-nak folytatódnia kell, még ha most a nappalikban is. Mutatjuk is, februárban mely filmekkel és sorozatokkal folytatódik ez a bizonyos show.

Hirdetés

2021. februári filmbemutatók

Malcolm és Marie (Malcolm & Marie) - február 5. (Netflix)

Sam Levinson, az HBO-féle Eufória alkotója a pandémia miatti leállás közepette rukkolt elő kvázi karanténfilmje ötletével, az egyhelyszínes, kétszereplős Malcolm és Marie-vel, benne az előbb említett sorozat Emmy-díjas főszereplőjével, az új Pókember-filmek MJ-jével, Zendayával, valamint a Tenet szó szerint nagybetűs Főhősével, John David Washingtonnal, továbbá a kamerák mögött a rendező már-már állandó, nem mellesleg magyar munkatársával, Rév Marcell operatőrrel.

A fekete-fehér kamaradrámát "a szerelem története" szlogennel reklámozza az arra lecsapó Netflix: egy filmes kedvesével hazatérve várja új premierje kritikai fogadtatását, csakhogy az este főképp inkább kapcsolatuk felől szolgál megannyi meglepetéssel. A sors fintora, hogy magát a Malcolm és Marie-t éppenséggel elég vegyesen fogadta az amerikai sajtó, de amit a Zendaya-Levinson-Rév trió az Eufóriával idáig mutatott, az inkább arra sarkall minket, hogy most ne nagyon hallgassunk a kritikákra.

A karantén meló (Locked Down) - február 5. (HBO GO)

Még egy sebtiben összerakott karanténfilm, ezúttal a szó szoros értelmében, tolvajfilmes köntösben: Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor házaspárja a koronavírus-járvány alatt próbálnak kifosztani egy londoni ékszerüzletet, méghozzá Doug Liman, A holnap határa rendezőjének tolmácsolásában.

Earwig and the Witch - február 5. (HBO Max)

A legendás Ghibli stúdió első teljes mértékben 3D-s, CG-animált filmje, mindjárt a még legendásabb Mijazaki Hajao fiától, Gorótól. Igen ám, de akkor most nézzétek meg a lenti előzetest, mert… nos, fogalmazzunk úgy, hogy távolabb áll a jól megszokott Ghibli-minőségtől.

A kapitány küldetése (News of the World) - február 10. (Netflix)

Tom Hanks első westernfilmje, A kapitány küldetése végül csak Amerikában került nagy vászonra, a világ többi részén a Netflix csapott le a forgalmazási jogokra. A második, harmadik és ötödik Bourne-filmről is ismert Paul Greengrass rendezésében egy polgárháborús veterán, Jefferson Kyle Kidd kapitány járja a falvakat, mindenhol felolvasva a nagyvilág híreit a helyieknek. Egy nap belebotlik egy német kislányba, akit még a kiovák raboltak el szüleitől, a dolgok pedig úgy alakulnak, hogy Jefferson maga indul el vele több száz mérföldön át, hogy leszállítsa őt még élő rokonaihoz.

Bár a film nem Greengrass legkiemelkedőbb munkája, ettől függetlenül 4K-ban néha olyan őrületesen szép tájképekkel apellál, illetve komótos tempója is olyannyira klasszikus miliőt varázsol, hogy még így is a streamingszolgáltató talán legfontosabb februári premierje.

A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozz tovább!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)