Hirdetés

Most komolyan a TikTokból merít a Disney élőszereplős Herkulese?

|

A film egyik producere, Joe Russo igyekezett tisztázni a korábbi nagy port kavart nyilatkozatát.

Hirdetés

Bár kritikailag felemás sikereket könyvelhet csak el a Disney a klasszikus rajzfilmjeinek élőszereplős adaptációival, azonban anyagilag kifizetődőek a próbálkozások, szóval nincs megállás. A Pán Péter és Wendy tegnap óta nézhető a Disney+-on, az új Lilo & Stitch főbb szereplőit nemrég jelentették be, és ezen kívül is érkeznek olyan projektek, mint A kis hableány, Az oroszlánkirály folytatása/előzménye, a Macskarisztokraták feldolgozása, a Vaiana Dwayne Johnsonnal és persze ott van Herkules is. 

Ez utóbbiról tavaly novemberben hallhattunk utoljára, amikor nem éppen jól sült el az egyik producer, Jo Russo nyilatkozata. Russo ugyanis azt találta mondani, hogy a TikTok-kultúra inspirálja az élőszereplős remake-et, ez pedig hatalmas negatív visszhangot váltott ki a rajongók körében. 

Hirdetés

Russo most a Radio Times-nak adott interjújában tisztázta, hogy mire is gondolt korábban. A producer szerint - aki olyan filmeket rendezett a testvérével, mint az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végjáték - a tartalom befogadásának módja megváltozott, és a 2022-es Matilda musical sikerét hozta fel példaként arra, miképpen lehet megszólítani manapság a közönséget: 

"Egy olyan világban élünk, ahol a 30 év alatti közönség nagy része már a közösségi médiából tájékozódik, és ez megváltoztatja a tartalom- és információfogyasztás, valamint a történetmesélés módját. Mesélőként tisztában kell lenned a változó szokásokkal... Azt hiszem, a Matilda remek példa volt egy olyan filmre, amely a TikTok miatt egy kicsit szenzációvá vált a 30 év alatti közönség körében... Szerintem ez is hozzátartozik a globális történetek elmeséléséhez, amikor az emberek a világ minden táján hirtelen egy táncot utánoznak a filmed egy klipjéből, és én ugyanannyira élveztem ezeket a videókat mint bárki más, és ez az, amiről beszélek - ez a gondolat, hogy megértsd, milyen világban élsz, hogyan kommunikálnak az emberek, és mi az, ami izgatja őket az új történetekben."

Ez alapján nem meglepő, hogy az eddigi információk alapján az élőszereplős Herkules nem egy az egyben remake-eli az alapanyagot, Russóék inkább egy modern újragondolást ígérnek, amely egyúttal ki is bővíti az eredeti rajzfilm világát, például a mitológiára, valamint a címszereplő és Zeusz kapcsolatára fókuszálva. Egyelőre nem castingoltak senkit sem a Guy Ritchie rendezésében készülő projekthez, de a közösségi médiában - és igen, TikTokon is - nagyot mennek a fancastingok, szóval ha ennyire a közönségre szeretnének építeni a készítők, akár még onnan is inspirálódhatnak. 

Ti kiket szeretnétek látni az élőszereplős Herkules főbb szerepeiben?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)