Hirdetés

Most már biztos: elmarad a VOLT és a Balaton Sound

|

Bár a szervezők tavaly még reménykedtek abban, hogy a helyzet 2021 nyarára rendeződik, be kellett látniuk, hogy kénytelenek lesznek elengedni a két népszerű fesztivált.

Hirdetés

Az egész zeneipart földhöz vágta a koronavírusjárvány, és bár tavaly nyáron még így-úgy volt néhány koncert, ahogy megérkezett a második hullám, bezárt minden hely, a zenekarok pedig újfent kényszerpihenőre vonultak. A fesztiválszervezők korábban igyekeztek optimisták lenni, és eleinte csak hetekkel tolták el rendezvényeiket, de aztán kénytelenek voltak már 2021-re tervezni. 

Sajnos a várttal ellentétben hiába készült el az oltóanyag, messze még a járvány vége, így a Sziget Sajtóiroda közleményben tudatta, hogy sem a Balaton Soundot, sem a VOLT fesztivált nem tudják megrendezni idén.

Hirdetés

Természetesen a körülmények ismeretében várható volt, hogy ezt a döntést hozzák, nem is tehettek mást; külföldi fellépőket lekötni eleve egy nehezen teljesíthető kihívás lett volna, de most még egyébként sem jött el a tömegrendezvények ideje.

Bár a VOLT-ért felelős Lobenwein Norbert elmondása szerint a line-up már elkészült, meghirdetni nem tudták, és így a jegyértékesítés sem indulhatott el. Fülöp Zoltán, a Balaton Sound fesztiváligazgatója hozzátette, nem látják reálisnak, hogy a nemzetközi turisztikai forgalom nyárra olyan mértékben beindulna, hogy a rendezvényt meg lehessen tartani. 

A következő VOLT és Balaton Sound így a jelenlegi tervek szerint 2022-ben lesz, és bár a Sziget kaszálásáról még nem jött hír, nem látunk sok esélyt arra, hogy az zöld utat kap. Az ezektől teljesen független szervezésű Fishing on Orfű és a Kolorádó is pótidőponttal készül, ha nem júniusban, akkor augusztusban lesznek. Addig meg maradnak az online fesztiválok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)