Hirdetés

Most már csak digitális koncerteket ad a Kiss, minden jogát eladta a zenekar

|

Zenéik, a név, az ikonikus külső és minden a Pophouse Entertainment tulajdonába került, amely az ABBA digitális koncertjeit is szervezi.

Hirdetés

Ötven év után, 2023 végén a Kiss pályafutása véget ért, decemberben tartotta utolsó koncertjét a legendás zenekar New Yorkban. A banda feloszlott, de bejelentették, hogy az Industrial Light and Magicnek és a Pophouse Entertainmentnek köszönhetően digitális avatarként a továbbiakban még láthatjuk őket színpadon, ahogy az ABBA-t is. (A Pophouse egyik alapítója az egykori ABBA-tag Björn Ulvaeus.)

Bloomberg úgy értesült, hogy a Pophouse 300 millió dollárért megszerezte a Kiss teljes zenei katalógusának jogait, a zenekar tagjainak kinézetéhez (öltözékéhez és arcfestéséhez) kapcsolódó jogokat, valamint a névhasználati jogot. Ennek eredményeképp 2027-től lényegében úgy csinálják meg a virtuális Kiss-koncerteket, ahogy nekik tetszik.

Hirdetés

"Mindig is új utakra léptünk a popkultúrában, és ez a partnerség biztosítja, hogy ezt a jövőben is megtegyük. Mert amit a Pophouse csinál, az a határok áthágása. Már több tervünk is áll kidolgozás alatt."

- nyilatkozta Gene Simmons énekes. Úgy tűnik, lesz azért beleszólása abba, milyen legyen majd a show, de jogi úton már nem érvényesítheti akaratát. A Pophouse megígérte, hogy megvédi és gazdagítja a banda hagyatékát, egyúttal "magasabb szintre emeli a Kiss vizuális világát."

A Kiss utolsó rendes koncertje alább nézhető vissza, ennek végén leplezték le a Mortal Kombatot idéző digitális másaikat a tagok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)