Hirdetés

Így lehetne kényelmesen digitális filmeket kölcsönadni a haveroknak?

|

Igencsak hasznos funkcióval bővült a Disney kötelékébe tartozó Movies Anywhere, sajnos egyelőre mi még csak a koncepciót csodálhatjuk.

Hirdetés

Természetesen még manapság is sokan vannak azok, akik DVD-n vagy Blu-rayen szerzik be kedvenc filmjeiket, ám egyre többen döntenek úgy, hogy valamelyik digitális áruházban megvásárolva adják hozzá gyűjteményükhöz az adott alkotást. Itt merül fel a kérdés, hogyan lehetne ezeket fiók és jelszóadogatás nélkül megosztani egymással, vagyis gyakorlatilag kölcsönadni egy családtagnak vagy barátnak egy filmet.

Hirdetés

A Disney-hez tartozó Movies Anywhere szolgáltatás egyfajta virtuális gyűjteményként működik, ami összeszedi a különböző platformokon vásárolt filmjeinket, így egyetlen helyen érhetünk el mindent és nem kell folyamatosan váltogatnunk a Google Play, az iTunes és a többi hasonszőrű áruház között. Nemrég pedig egy új, Screen Pass nevű funkcióval bővült a dolog, aminek köszönhetően rövid ideig megoszthatjuk barátainkkal a birtokolt filmeket.

A felhasználók havonta három különböző filmet oszthatnak meg így, és a kölcsönzőnek 72 órája van arra, hogy megnézze az adott darabot. Egyelőre több mint 6000 alkotást lehet ilyen módon kölcsönadni, de mivel egyelőre béta fázisban van a dolog, ez a szám később még bőven emelkedhet. Sajnos a szolgáltatás jelenleg nem elérhető Magyarországon, de ha népszerű lesz a Movies Anywhere megoldása, akkor simán elképzelhető, hogy más szolgáltatók is át fogják venni azt.

Szerintetek jó ötlet volt egy ilyen rendszer bevezetése?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)