Hirdetés

Múzeumba kerül a Star Treck Spockjának hegyes füle

|

A család a Smithoniannek adományozza a Leonard Nimoy által őrzött eredeti kiegészítőket.

Hirdetés

A sci-fi műfaj számos ikonikus karaktert kitermelt az évtizedek során,  dicsőségcsarnokukban pedig az Enterprise csillaghajó első tisztjének, Mr. Spocknak is bérelt helye van. A 2015-ben elhunyt Leonard Nimoy által játszott vulkáni a Star Trek 1966 és 1969 között futó eredeti verziójának egyik főszereplője volt, de a későbbi filmekben és sorozatokban is felbukkant, gravitációs pontként szolgálva a franchise-ban.

Spock felfelé kanyarodó szemöldöke és hegyes füle gondoskodik róla, hogy a karaktert még azok is felismerjék, akik egyetlen Star Treket sem láttak, a füleket pedig hamarosan a világ egyik leghíresebb múzeumának látogatói is megcsodálhatják.

Hirdetés

Nimoy családja a Smithonian Intézet repülési és űrhajózási múzeumának ajándékozza azt a protézist, ami a színész hazavitt az eredeti Star Trek forgatásának befejezése után. A gumiból készült kiegészítők díszes társaságba kerülnek, az intézmény ugyanis már számos filmes relikviának ad otthont, köztük egy eredeti R2-D2-val a Jedi visszatér forgatásáról és Indiana Jones kabátjával Az utolsó kereszteslovagból.

"Amikor 1969-ben befejezte az eredeti Star Trek-sorozat forgatását, apám hazahozott egy kis emléktárgyat a sorozaton végzett hároméves, odaadó munkájának emlékére: Spock vulkáni fülének egy párját. Ezek a fülek egy fekete dobozba rögzítve több mint ötven éve állnak a családunk birtokában, tisztelegve apa Mr. Spockként nyújtott kiváló alakításai, valamint az inspiráció és a remény előtt, amelyet a Star Trek a rajongók generációinak adott szerte a bolygón."

- írja a színész családjának közleménye. A fülből természetesen rengeteg példány készült, és nem is ez az egyetlen pár, ami múzeumban végzi, az ugyancsak a Smithonian által üzemeltetett Amerikai Történelem Nemzeti Múzeumába is jutott belőlük.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A hegyes kiegészítőknek egyébként külön legendáriumuk van. Nimoy állítólag gyűlölte őket, mivel a habszivacsból, készült korai verziók felhelyezése nagyjából 45 percet vett igénybe. Egy ponton még az is szóba került, hogy a hajóorvos Dr. McCoy plasztikai műtéttel szabadítsa meg tőlük Spockot, ám a rajongói levelekben oly sokan dicsérték a karakter egyediségét, hogy végül maradtak a fülek, és a másfél órás igazgatást igénylő szemöldökök is. Idővel pedig Nimoy is fellélegezhetett, amikor az eredeti füleket egy sokkal gyorsabban felhelyezhető, sorozatgyártott latex-változatra cserélték.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)