Hirdetés

Szuperhősökkel még a hallókészülék is menő lesz

|

Az eszközök kinézete, illetve alapvetően a társadalom miatt nem könnyű meggyőzni egy gyermeket, hogy hallókészüléket hordjon, egy brit anyuka azonban többek között szuperhősök segítségével oldotta meg a problémát.

Hirdetés

Sarah Ivermee első kézből tapasztalta meg, milyen nehézségeket okozhat egy gyermeknek, ha valamilyen okból részben vagy egészen elveszíti a hallását, hiszen az ő fia, Freddie is ilyen problémákkal küzd három hónapos kora óta. Szerencsére különböző implantátumok segítségével pótolható a hallás, ám az ehhez szükséges hallókészüléket sok gyermek nem szívesen hordja, hiszen ettől rögtön kilógnak a többiek közül.

Bár Freddie alapvetően szívesen hordja a készüléket, egy ismerősük lánya visszakozott az eszköztől, ekkor pedig Sarah-nak támadt egy ötlete. Eleinte csupán néhány matricát adott a szülőknek, akik így feldíszíthették a készüléket, később azonban egyre összetettebb dizájnokkal is előállt, ezeknek a terjesztéséből pedig egy vállalkozást is indított. „Úgy gondoltam, sok családban okoz gondot, hogy a gyerekek nem akarják hordani a hallókészüléküket, és úgy éreztem, segítenem kell" - mondta Ivermee.

A szuperhősöket, rajzfilm- és játékszereplőket is felvonultató díszítések elég népszerűnek bizonyultak, és a brit nő első öt rendelése rögtön a tengeren túlról érkezett: „A világon mindenhol hordják a kis készleteket, amiket a nappalimban készítek, ez hihetetlen! Már azért is megéri, hogy tudom, a gyerekek nem csupán boldogok, miközben a hallókészülékük rajtuk van, de büszkék is rá" - mondta az anyuka, aki mára nehezen tartja a lépést a rengeteg rendeléssel.

Szerintünk ez remek ötlet, reméljük egyre sikeresebb lesz a vállalkozás, és más, hasonló ötletek is előkerülnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)