Hirdetés

Nagyon megbánta a Breaking Bad atyja, hogy mindenkit megszívatott az utolsó évad kezdésével

|

Azt tudta, hogy egy géppuskának szerepelnie kell majd a fináléban, de azt, hogy mit kezdenek majd vele, és hogyan építik bele a történetbe, még nem.

Hirdetés

Gondolhatnánk, hogy a sorozatok írói már az első évadnál tudják, hogyan épül majd fel az utolsó, de a legtöbbször ennek ellenkezője igaz - elvégre miért is dolgoznának előre, ha még abban sem lehetnek biztosak, hogy szériájuk kellően népszerű lesz, és lehetőséget kapnak a folytatásra?

Olykor még az sem fix, hogy egy-egy szezon hogyan zárul, mint például a Breaking Bad esetében, ahol előbb kezdték el az ötödik felvonás első részeit felvenni, mint hogy készen lett volna a teljes, 16 részes évad.

Vince Gilligan, a sorozat atyja a Varietynek adott interjújában elmondta, eléggé megbánta, hogy a géppuskás jelenettel indították a szezont, sőt, úgy gondolja, "ez volt a leghülyébb dolog, amit valaha tettem."

Hirdetés

A szándéka annyi volt, hogy erősen nyisson, de utólag őt is meglepi, mennyire bátrak voltak, mennyire keveset tudtak még, mikor belevágtak. Hat-hét részt a végéből még meg sem írtak, és ötletük sem volt, hogyan építik majd be a géppuskát. Írótársai tartották benne a lelket, és ők erőltették, hogy valamit kezdeniük kell vele, úgyhogy menet közben találták ki, milyen szerepe lesz. 

Végül, mint tudjuk, ügyesen megoldották.

"Egy ponton túl kitaláltuk, hogy [Walternek] nyernie kell. Mindent elveszített az önteltsége, büszkesége, egója miatt. Elvesztette a családját, a lelkét is. De valamilyen szinten nyernie kell... mikor kitaláltuk, hogy Gretchen és Elliott lehet Walt győzelmének kulcsa, és így eljuttathatja a pénzt a családjához, az egy jó nap volt."

Gilligan most Rhea Seehornnal, a Better Call Saul Kim Wexlerével készíti új szériáját, egy sci-fi drámát, ami szintén Új-Mexikóban játszódik. A Breaking Bad, vagy magyar címén Totál Szívás a Netflixen nézhető újra.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)