Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy megint feloszlott a Rage Against the Machine

|

Ez már a harmadik alkalom, hogy a zenekar szétszéled, bár egyelőre úgy tűnik, csak az együtt koncertezésről mondanak most le.

Hirdetés

Az, hogy egy zenekar búcsúkoncertet ad, nem garantálja, hogy végleg feloszlanak - sokszor láttunk már nagy visszatéréseket. A Rage Against the Machine mestere ennek, a mostani a zenekar harmadik feloszlása: 1991-es bemutatkozásuk után 2000-ben széledtek szét először, majd 2007-ben megint összeálltak, de 2011-ben elvesztették lendületüket. Nyolc évet kellett várni, hogy ismét elhatározzák, együtt lépnek színpadra, de miután bejelentettek egy világkörüli turnét, a Covid19 megbénította a teljes zeneipart.

2022 júliusában játszottak egyet, aztán 2022 augusztusában közölték, hogy Zack de la Rocha énekes lesérült, ezért az európai turnéjukat kénytelenek lemondani. 2023 novemberében, amikor a Rage bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, egyedül Tom Morello gitáros vett részt a ceremónián, ami nem sok jót sejtetett a jövőjüket illetően.

Hirdetés

Ma, Instagramon Brad Wilk, a banda dobosa bejelentette, hogy nem fogják pótolni a korábbi turné tervezett, elmaradt fellépéseit, és elnézést kért a rajongóktól.

"Tudom, hogy sokan várják tőlünk az elmaradt RATM fellépések új turnédátumainak bejelentését. Nem akarok tovább húzni sem másokat, sem magamat. Bár kommunikáltunk arról, hogy erre a jövőben valamikor sor kerülhet... Szeretném tudatni veletek, hogy a RATM (Tim, Zack, Tom és én) nem fog többé turnézni vagy élőben játszani. Elnézést kérek azoktól, akik ennyit vártak erre. Tényleg azt kívánom, bárcsak megtörtént volna..."

Bár hazánkba a tervek szerint eleve nem jöttek volna, némi vigaszt nyújthat a hazai rajongóknak a - szintén szünetelő - Subscribe tagjainak tribute-formációja, a RATM Tribute by Subscribe, ami március 8-án játszik legközelebb a budapesti Instantban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)