Hirdetés

Napi büntetés: a Drót sorozat magyar útlevelének minden hibás sora aranyat ér

|

Akarva sem tudtunk volna összehozni egy ennyi ponton elbaltázott útlevelet.

Hirdetés

A Drót című sorozat nem épp mai darab, hiszen eredetileg 2002 és 2008 között futott az HBO-n. A napokban azonban felbukkant a Redditen egy magyar vonatkozású kép a szériából, ami annyira mókás, hogy mindenképpen meg akartuk osztani veletek is.

Egészen pontosan egy "magyar" útlevélről van szó, amiben gyakorlatilag alig van egy helyes sor vagy kifejezés.

Hirdetés

Így néz ki az ominózus útlevél (a kép kattintás után megnő): 

Egyetlen feladat nehéz a képpel kapcsolatban: választani, hogy az azon sorakozó gyöngyszemek közül melyikről emlékezzünk meg elsőként.

Mert itt aztán tényleg van minden IS. Hősünk neve ugyebár Kovats, míg leánykori neve Janos. Anyja neve egyébként egyszerűen csak Nagy. A sima elütéseken libbenjünk túl, ennél sokkal izgalmasabb az "ÚTLEVÉL-PASSPORT" felirat alatti szöveg:

"MAGYAROSRSZÁG APOSTOLIKIRÁL YA NEVE BEN".

Rendben, a "kuragyminister" se kutya. A megfejtés legalábbis részben egyébként az lehet, hogy még az Osztrák-Magyar Monarchia idejében valóban szerepelt az útleveleken az "Ő felsége Első Ferenc József ausztriai császár, Csehország királya stb. stb. és Magyarország apostoli királya nevében" felirat, valószínű tehát, hogy a sorozat készítői sikeresen egy ebből a korból származó útlevelet használtak forrásként. Maradjunk annyiban, nem volt a legjobb ötlet. Vagy ha a humorfaktort nézzük, akkor természetesen annak bizonyult.  

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)