Hirdetés

Napi büntetés: Trónok Harcás ítélethozatalt követel egy ügyvéd

|

Azt eddig is tudtuk, hogy a jogi rendszer nem működik kifogástalanul, de amikor egy ügyvéd élet-halál harccal akar eldönteni egy ügyet, akkor ott bizony baj van.

Hirdetés

A Trónok Harcában nem egyszer fordul elő, hogy valaki csak úgy tudja bizonyítani a saját igazát, hogy párbajra hívja az őt meggyanúsítót. A két fél (vagy az általuk kinevezett bajnokok) ekkor élet-halál harcot vívnak, a győztes pedig nyilvánvalóan az istenek kegyeltje, így ártatlan. 

Egy amerikai ügyvédet most azzal gyanúsítanak, hogy segített egy korábbi ügyfelének csalást elkövetni. A férfi nem igazán tudott más kibúvót, ezért felszólította az ügyészséget, hogy biztosítsák neki a harc általi ítélet (trial by combat) lehetőségét.

 

Richard Luthmann maga is nagy Trónok Harca rajongó, kérése azonban nem teljesen alaptalan. Az Egyesült Államok függetlenedése előtt ez egy használatban lévő törvény volt, és bár 1776 óta soha nem éltek vele, az embereknek azóta is joga van hozzá, hogy így bizonyítsák az igazukat. Kíváncsian várjuk, hogy vajon mi lesz a dologból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)