Hirdetés

Napi büntetés: vannak, akik szerint a Ponyvaregény is a Marvel univerzum része

|

Ha összefüggéseket akarunk találni, akkor összefüggéseket fogunk találni. A tölgy meg szép.

Hirdetés

Néha egészen elképesztő felfedezésekre képesek a filmrajongók, amiknek köszönhetően akár évtizedes rejtélyek is megoldódhatnak, máskor viszont úgy érezzük, jó lenne bizonyos észszerű határok közt maradni. Persze kicsavarni apróságokat sosem volt idegen a rajongóktól, érdemes most megmerítkezni ennek mélyében.

Quentin Tarantino 1994-ben készítette el az amerikai filmgyártás egyik legnagyszerűbb filmjét, a Ponyvaregényt, ami több szempontból is forradalmasította akkor az ipart. A Pulp Fictiont a rendező egyik legjobb filmjének tartják, amivel Oscar-díjat nyert és a cannes-i filmfesztivált is zsebre tette. Újraélesztette továbbá John Travolta karrierjét, aki mellett olyan színészek vonultak fel, mint Uma Thurman, Bruce Willis vagy épp Samuel L. Jackson, aki most meredek összeesküvés-elméletek középpontja lett.

Hirdetés

Jacksonnak a Ponyvaregény hozta meg az áttörést, manapság azonban nem a Tarantino filmjében betöltött szerepe, sokkal inkább az MCU-s Nick Fury miatt ismerik az emberek,

de biztos, hogy két külön karakterről beszélünk, mikor Furyt és Jules Winnfieldet említjük?

Igen, jól olvastad. A Redditen elindult egy beszélgetés azzal kapcsolatban, hogy Jules esetleg maga Nick Fury beépített SHIELD ügynökként, vagy esetleg a Ponyvaregény történései után hagy fel a bűnöző élettel és válik azzá, akit az MCU-ból ismerünk. A drunkZachMorris névre hallgató felhasználó felhívta a figyelmet arra a részletre, hogy a két karakternek ugyan olyan pénztárcájuk van, továbbá szerinte nem elhanyagolandó, hogy Nick Fury sírkövére (Amerika Kapitány: A tél katonája) Jules Winnfield egyik kedvenc idézete került fel:

Az igaz ember járta ösvényt... Ezekiel 25:17

Van azonban egy másik, a beszélgetés résztvevői szerint elképesztően erős bizonyíték is arra, hogy a Ponyvaregény tulajdonképpen az Marvel Filmes Univerzumának a része. A HudsimusPrime nevű felhasználó szerint bizonyos utalásokból arra következtethetünk, hogy Ponyvaregény 1982-ben játszódik, a 2019-es Marvel Kapitány film óta pedig Nick Fury előéletét is jobban ismerjük, egészen 1995-ig visszamenőleg. Ezekből pedig ugyebár teljesen egyértelmű, hogy mi történt: Jules Winnfield felhagyott a bűnözéssel, hogy valami sokkal komolyabba vágja a fejszéjét és 1995-ben, már ügynökként találkozhasson Carol Danvers-szel.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A végére hagytuk a legmeredekebb elméletet, miszerint az aktatáskában, amit Vince és Jules megszerez a Ponyvaregényben, az Elme kő található. Ehhez már igazából nem is tudunk nagyon mit hozzáfűzni.

Bármennyire is szeretjük az izgalmas filmes elméleteket, megengedjük magunknak, hogy ezesetben kritikusak maradjunk, amíg maga Tarantino ki nem áll és meg nem erősíti a leírtakat, de azért erre senki ne fogadjon nagy tételben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)