Hirdetés

Nem sokon múlt, hogy Tarantino kivágja a Django elszabadul egyik legemlékezetesebb jelenetét

|

Egy hosszú film hosszú jelenetének kalandos útja.

Hirdetés

Mi tagadás, a 2012-es Django elszabadul nem kis részben az olyan jeleneteknek köszönheti 165 percre duzzadt játékidejét, mint amilyen a Ku-Klux-Klan felbukkanása is volt. Nos, az Empire egyik friss podcastjában, amiben a film író-rendezője, Quentin Tarantino, valamint Edgar Wright beszélgetnek hosszasan ikonikus filmes pillanatokról (például a Joker talkshow-s jelenetéről), a Tarantino által csak "zsákfejű jelenetként" emlegetett részlet is szóba jött, pontosabban az, hogy miért vágták ki majdnem a végső változatból.

Tarantino elmesélte, hogy mindenkinek ez volt a kedvenc jelenete a forgatókönyvből, például Amy Pascalnak, a Sony akkori fejesének is, aki részben csak emiatt akarta, hogy a cég alá tartozó Columbia Pictures megcsinálja a filmet.

Hirdetés

Igen ám, de Tarantino attól tartott, hogy csak papíron működik jól a jelenet, a kamerák előtt már veszíteni fog erejéből, főleg mert nem egy, hanem sok ember játékán múlna annak sikere. Mindenesetre leforgatták, figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy egy hosszú, humoros szekvenciáról volna szó egy már így is terjedelmes filmben, majd a vágás után kábé négy különböző embernek mutatták meg a szóban forgó jelenetet., bárkit is fogadtak vendégül, interjúztatót, filmest, stb.

Ők pedig nem úgy reagáltak rá, ahogy azt Tarantinóék remélték, bár a rendező belátta, hogy a film kontextusából kiragadva nem csoda, hogy felsültek.

Ezután levetítették a Sonynak és társforgalmazójuknak, a The Weinstein Companynek is a filmet, de a KKK-s jelenet nélkül. Ezt Pascal szóvá is tette, mire Tarantino annyit felelt: csak tesztelte őket, így legalább kiderült, hogy hiányolnák-e a jelenetet, ha az végül a vágóasztalon végezné. Mindenesetre azt javasolta, a tesztvetítésekre már tegyék vissza a filmbe, hogy lássák a közönség reakcióját is és az alapján hozzanak döntést.

Kiderült végül, hogy Tarantino hibás következtetést vont le korábbi vendégei reakcióiból,

az első tesztvetítésen ugyanis legalább öt percen át tartó, nehezen csillapodó nevetésben tört ki a közönség a jelenetet látván.

Ekkor látta be a filmes, hogy a zsákfejűeknek igenis a végleges változatban a helye.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)