Hirdetés

Oscar-díjas rendező készít filmet Bruce Lee életéről

|

Már az is megvan, hogy ki fogja alakítani Bruce Lee-t.

Hirdetés

Fájdalmasan fiatalon, mindösszesen 33 évesen hunyt el minden idők egyik legnagyobb ikonja, a legendás harcművész és színész, a Bruce Lee néven ismert Lee Jun-fan (akiről két éve, születésének nyolcvanadik évfordulóján a Puliwood bővebben is megemlékezett, érdemes elolvasni). 

Bruce Lee rövid pályafutása ellenére is jelentős hatással volt a globális filmművészetre, és elképesztően érdekes élet adatott meg a számára (a kung fu nagymester Jíp Man tanítványa is volt), így nem meglepő, hogy számos életrajzi alkotás készült róla, dokumentumfilm és játékfilm egyaránt, a sort pedig a közeljövőben egy újabb alkotás fogja bővíteni a Sony Pictures gondozásában. 

Hirdetés

A Deadline jelentése szerint ezúttal az Oscar-díjas Ang Lee (Pi élete, Tigris és sárkány) fogja vászonra álmodni Bruce Lee életét, a főszerepet pedig fia, Mason Lee (Másnaposok 2, Billy Lynn hosszú, félidei sétája) kapta meg. A Sony-hoz tartozó 3000 Pictures-nél formálódó projekt forgatókönyvét Dan Futterman (Capote, Foxcatcher) hozza össze Jean Castelli, Alex Law, Mabel Cheung és Wells Tower korábbi szkriptjeiből. Ang Lee nyilatkozott is a rá váró feladatról és nagy tisztelettel beszélt Lee-ről:

"Bruce Lee, akit sem teljesen amerikaiként, sem teljesen kínaiként nem fogadtak el, híd volt Kelet és Nyugat között, aki a kínai kung fut bemutatta a világnak, a harc tudósa és ikonikus előadóművész, aki forradalmasította a harcművészetet és az akciófilmeket. Kötelességemnek érzem, hogy elmeséljem ennek a briliáns, egyedülálló emberi lénynek a történetét, aki vágyott a valahová tartozásra, aki 61 kilós testsúlyával hatalmas erővel rendelkezett, és aki fáradhatatlan, kemény munkával a lehetetlen álmokat is valóra váltotta."

Elizabeth Gabler - aki a Sony részéről felügyeli a munkálatokat - elmondta, hogy ez egy igazi szerelemprojekt Ang Lee számára, és elkötelezettek amellett, hogy egy érzelmes történetben mutassák be minden idők egyik legjelentősebb akcióhősének diadalát és konfliktusait.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)