Hirdetés

Pénzt csinálnak a tragédiából, film készül a Titanichoz lemerülő búvárhajó megsemmisüléséről

|

Nem James Cameron felel érte, viszont nem is egy ismeretlen filmes.

Hirdetés

Június 18-án merült le turistákkal a fedélzetén (köztük lehetett volna MrBeast is) az Oceangate Industries búvárhajója, a Titan, méghozzá a 111 éve elsüllyedt R.M.S. Titanic roncsaihoz, hogy részt vegyenek egy kis katasztrófaturizmusban. A Titannal azonban megszakadt minden kapcsolat, és később kiderült, hogy a tengeralattjáró összeroppant a benne tartózkodók azonnali halálát okozva. 

Megrázó történet, amely egyes feltételezések szerint emberi mulasztás miatt esett meg, viszont a tragédiát követően azonnal szárnyra kaptak a pletykák, miszerint ebből a sztoriból filmet készítenek, és egészen odáig fajult a spekulálás, hogy magát James Cameront is szóba hozták az elképzelt projekthez, aki hivatalos nyilatkozatban cáfolta, hogy bármi köze lenne az egészhez. 

Hirdetés

Nos, bár nem Cameronnal az élen, de valóban megvalósul a Titan film. A MindRiot Entertainment ugyanis egy dokusorozat mellett ezt is szeretné tető alá hozni, és a jelenleg Salvaged címet viselő alkotáshoz le is szerződtették E. Brian Dobbins producert, aki olyan produkciókon dolgozott korábban, mint a Feketék fehéren, a grown-ish, a The Blackening és a Zsákolj, ha tudsz! remake. 

A MindRiot munkatársai, Justin MacGregor és Jonathan Keasey közösen írják a forgatókönyvet, és az előzetes információk szerint a történet az öt emberéletet követelő ötnapos tragédia előtti, alatti és utáni időszakot is le fogja fedni. Keasey szerint filmjük nemcsak a tragédiában érintettek és családjaik előtt fog tisztelegni, hanem rávilágít a média mai természetével kapcsolatos problémákra is, a Titan tragédiája ugyanis szerinte újabb példája a félretájékoztatásnak és az elhamarkodott ítélkezésnek: 

"Csak az igazság számít. És a világnak joga van tudni az igazságot, mindig, nem pedig azt a pikáns csalit, amit azok nyomnak le a torkunkon, akik a hírnév öt percére vágynak. Az élet nem fekete-fehér. Bonyolult. Vannak árnyalatok. Mindig vannak árnyalatok."

Ti mit gondoltok erről?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)