Hirdetés

Rács mögé kerül az egykori Fugees-tag, Pras Michel

|

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a korrupciós ügyekbe keveredett előadót.

Hirdetés

Wyclef Jean, Pras Michel és Lauryn Hill 1990-ben alapították a Fugeest, a banda egészen 1997-ig maradt együtt, azt követően viszont csak rövidebb időszakokra tért vissza; először 2004 és 2006 között örülhettünk ennek, majd legutóbb 2021-ben. Most viszont nem feltétlenül jó érzés a kétszeres Grammy-díjas Fugees (a név egyébként az angol refugees, azaz menekültek szóból ered) rajongójának lenni, mivel az alapítótag Prakazrel Samuel Michel szövetségi perben állt bíróság elé.

Azzal vádolták, hogy 2012-től kezdve több mint 100 millió dollárt juttatott el más néven, azaz illegálisan különböző, Barack Obamát támogató csoportoknak, majd ezt a Trump-adminisztráció idején is folytatta, ám azt nem jelezte, hogy a pénzek valójában egy malajziai milliárdostól, Jho Low-tól származnak. Azt is felhozták ellene az ügyvédek, hogy az összeg egy részét egy olyan kampányra költötte, amellyel azt szerette volna kiharcolni, hogy leálljon az az igazságügyi minisztériumi vizsgálat, amely az említett milliárdos által a malajziai állami alapból elsikkasztott összegek miatt indult.

Hirdetés

Michelt nem kevesebb mint tíz vádpontban mondták ki bűnösnek, egyebek mellett korrupció, tanúk befolyásolása, kampányfinanszírozási szabályok megsértése, valamint a kínai kormány nevében végzett lobbizásért kell felelnie, várhatóan több évet tölt majd rács mögött. A zenész továbbra is tagadja bűnösségét, állítása szerint mindössze 20 millió dollárt fogadott el Low-tól, aki közös fényképet szeretett volna Barack Obamával, az Egyesült Államok akkori elnökével, ami pedig a pénzt illeti, azt sosem szándékoztak illegális kampányfinanszírozásra fordítani, és nem is tekintettek rá a felek úgy, mint Michel szolgálataiért kapott honoráriumra.

Pras Michel ügyvédje, David Kenner a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy csalódottak a tárgyalás eredménye miatt, ám fellebbezést fognak benyújtani, és biztosak benne, hogy végül ők kerülnek ki győztesen az ügyből.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)