Hirdetés

Rata Blanca - El Reino Olvidado (CD)

|

A GSO-n lassan megszokottá váló lemezismertetők között érkezzen most egy kis spanyol nyelvű rock egyenesen Argentinából.

Hirdetés

Figyelem, az ezt követő albumismertető rockzenét tartalmazó lemezről szól!

Akik ismernek, sok hobbimról tudnak - tudják, hogy imádom a spanyol nyelvet, a spanyol nyelvű rockzenét. Sajnos a világnak azon a felén inkább más stílusok a dominánsak, de szerencsére a legeurópaibb dél-Amerikában sok jó banda van, közöttük is nagy kedvencem a Rata Blanca (a nevük magyarul fehér patkányt jelent). Ami miatt aktualitás a történet, az nem más, mint az új lemez, amelynek címe "El Reino Olvidado", azaz az Elfelejtett Királyság. Ezen a korongon is találhatóak szerelmes dalok (elvégre dél-amerikai bandáról van szó), ahogy fantasy ihletésű nóták is. Az album egyébként kicsit retro hangulatú - azaz a srácok visszatértek a régebben divatos Rata Blanca stílushoz, A 70-es évek végének Hard rockjához - ez maximum csak annyiban kár, hogy amikor Malmsteenos Power Metált játszottak, azt is nagyon jól tolták. No de az a múlt, ez pedig a jelen, elsőként hallgassuk meg az albumról lírai Talisman című nótát (figyelem, a dalok "állóképes" videókkal hangoznak majd el):

 A lemez hangvételét leginkább meghatározó elemek a 80-as évek Hard Rock muzsikájából érkeznek, onnan is legfőképp a Rainbow nevű elképesztően zseniális banda örökségéből, erre jó példa a címadó El Reino Olvidadó, amelyben azért ott prüntyögnek a Hammondok is, ahogy kell. Persze a Rákenroll nemcsak egy nótából áll az albumon, Adrian Barilari változatlanul elképesztően jó hangú, a többiek pedig igazi rock-hősök. Akkor is imádnám a vokált, ha egy szót nem értenék spanyolul, ez az énekes ugyanis világszínvonalú, és csak borzongok tőle, annyira tetszik... szerencsére értem a dalszöveget :) Érkezzen tehát egyenesen Buenos Airesből az El Circulo de fuego (A Tűzkör)

 

 

És  és és méééég rákenrolll..hammondok, Rainbow, Deep Purple, Whitesnake....ja nem is, hanem Rata Blanca 2008-ból és a zseniális Adrian Barilari :) És persze mindenkihez illő dalcím: Si eres hijo del Rock - Ha a Rock fia vagy.... én tutira :) Ez egyébként egy olyan nóta, amelyet akár himnikusnak is felfoghatunk - igazi hitvallás a rockzene mellett - nálunk a Pokolgépnek is volt egy ilyen igazi rockhimnusza. Persze van, aki nem ezt a stílust kedveli, de úgy hiszem ez a dal még azok lábát is megmozgatja, akiknek egyébként dobgépre és 180 BPM-re, netán folytonos hadarásra van szükségük ehhez a tevékenységhez.

 

 


Összefoglalva: a Rata Blanca visszatért gyökereihez, a 70-es évek Hard rock muzsikájához, de ezzel együtt is változatlanul a legjobb spanyol ajkú rockzenekarok egyike.

4.5/5

"Ez a patkány nem fehér, hanem szivárványos :)"
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)