Hirdetés

Rendező nélkül maradt a Sikoly 7, hogy lesz ebből így film?

|

Az egyik főszereplőt kirúgták, a másik már korábban lelépett, és mindennek a tetejébe még Christopher Landon rendező is kiszállt a projektből.

Hirdetés

Még augusztusban harangozták be, hogy a tavalyi Sikoly, és az idei Sikoly VI remek mozis szereplése után egy hetedik filmmel is gazdagodik a franchise. Akkor még csak annyit lehetett tudni a projektről, hogy a két epizódot jegyző rendezőpáros, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillet nem tér vissza, mivel a Universalnek forgatnak egy szörnyfilmet. A helyükre a Spyglass Media Media Group a Boldog halálnapot! filmeken és a Freakyn edződött Christoper Landont szerződtette, aki tweetjében úgy fogalmazott pár hónapja, hogy úgy tűnik, a hetes tényleg szerencsés szám.

Nos, ma már tudjuk, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna, mivel a Sikoly 7-et azóta is egyik csapás éri a másik után. Először is kiderült, hogy a produkciós cég megvált a Sam Carpentert alakító Melissa Barrerától a gázai konfliktusra vonatkozó közösségi médiás posztjai miatt, de az a lehetőség is elúszott, hogy Sam húgára, Tarára húzzák fel a következő film cselekményét. Az őt megformáló Jenna Ortega ugyanis hónapokkal korábban búcsút intett a produkciónak, inkább a Wednesday második évadát választotta helyette.

Hirdetés

A Spygalss környékéről szállingózó információk szerint ezen a ponton a forgatókönyvírók ( James Vanderbilt és Guy Busick) kénytelenek voltak kidobni az addig elkészült, részben már átírt szkriptet, és elölről kezdeni a munkát. Állítólag visszahoznák Sidney Prescottot (Neve Campbell) a férjével, Mark Kinkaid nyomozóval (Patrick Dempsey) együtt, de ha lesz is ebből valami, az már biztos, hogy nem Chritoper Landon fogja instruálni őket a rendezői székből. Ő ugyanis a Twitteren/X-en közölte, hogy igazából már hetekkel ezelőtt kiszállt a produkcióból. Egészen pontosan így fogalmazott:

"Azt hiszem, ez a pillanat épp annyira alkalmas rá, mint bármelyik másik, hogy bejelentsem, hetekkel ezelőtt formálisan is otthagytam a Sikoly 7-et. Ennek bizonyára egyesek örülni fognak, míg mások csalódottak lesznek. Egy álommeló volt, ami rémálommá változott. És a szívem megszakad mindenkiért, akinek része volt benne. Mindenkiért. De ideje továbblépni. Más egyebet nem fűznék hozzá a témához, mint hogy remélem, Wes [Wes Craven rendező, a Sikoly néhai kitalálója] öröksége virágozni fog, és felülemelkedik a megosztott világ lármáján. Amit ő és Kevin [Kewin Williamson, a Sikoly és a Sikoly 2 forgatókönyvírója] létrehoztak, az igazán lenyűgöző, és megtisztelő számomra, hogy ha csak egy pillanatra is, de a fényükben sütkérezhettem."

Jó kérdés, hogy ezek után milyen irányt vesz a Sikoly 7 sorsa. Annyi bizonyos, hogy a Spyglass nem fogja egykönnyen elengedni a jövedelmező franchise-t, ezért az tűnik valószínűnek, hogy ha nem sikerül senkit sem visszacsábítani a korábbi epizódok még életben lévő szereplőit eljátszó színészek közül, pláne nem olyat, akit ismernek és szeretnek a rajongók, és alkalmas lehet arra, hogy elvigye a hátán a filmet, akkor reboot következik.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)