Hirdetés

Ridley Scott egy legendás zenekarról készíthet filmet legközelebb

|

Az együttes olyan magasságokba jutott, amit rajtuk kívül csak a The Beatles tudott elérni.

Hirdetés

Ridley Scott híresen gyorsan dolgozik, amit az a tény sem tud hátráltatni, hogy idén már 87 éves lesz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy tíz év alatt hét filmjét mutatták be, emellett pedig producerként is támogatott számos projektet (többek között A farkas gyermekei sorozatot, a legutóbbi Kenneth Branagh-féle Hercule Poirot filmet és a közelgő Alien: Romulust is).

Még idén bemutatják a legújabb munkáját, a Gladiátor 2-t, és a Deadline már beszámolt róla, hogy mi lehet a következő rendezése: a jelentések szerint a Bee Gees együttesről készíthet filmet. 

A Deadline úgy tudja, hogy Scott tárgyalásokat folytat egy jelenleg cím nélküli Bee Gees életrajzi film elkészítéséről, amelyet produkciós cége, a Scott Free is támogatna a GK Films mellett. A Paramount Pictures áll a projekt mögött, a forgatókönyvet pedig John Logan jegyzi. Logan korábban dolgozott már együtt Scott-tal például a Gladiátoron és az Alien: Covenanton, de olyan filmek szkriptjeiért is ő felelt, mint a Skyfall, a Rango, a Sweeney Todd, az Aviátor és Az utolsó szamuráj. A Bee Gees filmből a banda egyik tagja, Barry Gibb is kiveszi a részét executive producerként.

Hirdetés

A honlap szerint azután került szóba, hogy Scott megrendezi a Bee Gees filmet, hogy a Gladiátor 2 első felvételei lenyűgözték a Paramount vezetőit, ráadásul személyes kapcsolata is van a zenekarral, mivel a menedzser, Robert Stigwood nagyban hozzájárult a rendezői karrierjének elindításához. Ridley Scott egyébként eredetileg egy Castle Accident című középkori sztorit akart megvalósítani a Bee Gees tagjainak főszereplésével, de abból nem lett semmi.Talán majd most az életrajzi összejön, ugyanis van mit mesélni.

A Bee Gees tagjai
A Bee Gees tagjai

A Bee Gees-t három testvér, Barry, Robin és Maurice Gibb alapította 1958-ban, és eleinte még a folk és soft rockra koncentráltak, aztán ez megváltozott, amikor dalokat írtak a Szombat esti lázhoz, és egy pillanat alatt a disco műfaj élmezőnyében találták magukat: minden idők egyik legkelendőbb albumát adták ki, ami öt Grammy-díjat hozott nekik. A banda világszerte több mint 200 millió lemezt adott el pályafutása során, amivel bekerült a legnagyobbak közé, sőt: ők az egyetlenek a The Beatles mellett, akiknek egy időben öt daluk (Night Fever, Stayin' Alive, If I Can't Have You, Emotion, Love is Thicker Than Water) is szerepelt az USA Top 10-ben.

Amikor Maurice 2003-ban, mindössze 53 évesen váratlanul meghalt, Barry és Robin visszavonultatták a bandát. 2009-ben alakultak újra, ami Robin három évvel későbbi haláláig tartott. A Paramount 2019-ben szerezte meg a Gibb család hagyatékának, valamint a zenekar klasszikus dalainak jogait, szóval simán összejöhet a következő Bohém rapszódia. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)