Hirdetés

Rob Liefeldnek most épp az a baja, hogy nem készül elég Deadpool rajzfilm és játék

|

Deadpool alkotója ismét talált módot arra, hogy odaszúrjon kicsit a Marvelnek, a Disney-nek, és Kevin Feige-nek.

Hirdetés

Már azt hittük, hogy Rob Liefeld felhagy a Marvel és a Disney folyamatos ekézésével, hiszen nagyjából egy hete arról beszélt, nem is annyira nagy baj, ha nem lesz Deadpool 3. Nos, korai volt az öröm, mivel egy újabb interjúban a mostanában csak nyilatkozatai miatt a hírekbe kerülő képregényes szerző immár sokadszor állt bele a Marvel/Disney-be, és konkrétan a Marvel filmes részlegének fejesébe, Kevin Feige-be.

Hirdetés

Comic-Con@Home livestreamje során Liefeldtől ugyanis megkérdezték, Deadpool lehetne-e szerinte ismét főszereplője egy videojátéknak (erre először és utoljára 2013-ban volt példa). A karakter alkotója pedig elég összetett választ adott, ami ahogy azt sejteni lehetett, nem csak a játékok témakörét érintette. Első körben rávilágított arra, hogy a koronavírusjárvány kitörése óta alaposan megváltozott a világ:

"Azt kell, hogy mondjam neked, fenébe a filmekkel. Fenébe az egész filmes Deadpool témával. Oké? Én ezt mondanám nekik: »Helló, Disney! Rob vagyok. 70 milliárd dollárt fizettetek a Foxért. 70 milliárdot. Most nem üzemelnek a Disney parkok, ahonnan a bevételeitek fele származik, öt hónapja zárva vannak. Nincs rá mód, hogy a 3 milliárd dollárt érő filmjeiteket bemutassátok a mozikban. Nincs Mulan, nincs Fekete Özvegy, nincs Örökkévalók.«"

Ezen megállapításokat követően Liefeld rögvest elő is állt a megoldással, szerinte ugyanis alternatív módokon kellene a Disney-nek monetizálnia a karaktereit.

"Az animátorok dolgozhatnak otthonról. A digitális művészek is dolgozhatnak otthonról. [...] Deadpool eléggé népszerű, szóval Deadpool rajzfilmeket, Deadpool videojátékokat kellene készíteni. Iger (Bob Iger a The Walt Disney Company fejese - a szerk.), vagy bárki, aki a hajót kormányozza nálatok, mit tesztek azért, hogy megtérüljön ez a 70 milliárd dollár? [...] Több Deadpool videojátékot kéne gyártani, hát persze, hogy több Deadpool rajzfilmnek kellene elkészülni. Mi a fene van veletek?"

Rob Liefeld eztán kitért arra is, hogy bizonyos Marvel hősök az MCU égiszén túl is sikeresek tudtak lenni, példaként a 2018-as Pókember: Irány a Pókverzum! animációs filmet hozta fel, amit az Akadémia Oscar-díjjal is jutalmazott:

Kevin Feige (a Marvel Studios elnöke - a szerk.), imádlak téged pajtás, egy zseni vagy, de vannak még rajtad kívül más zsenik is. A srácok, akik az Irány a Pókverzumot csinálták? Na, ők zsenik. A Disney-nek semmi köze sem volt ehhez. A Disney-nek semmi köze sem volt a Deadpoolhoz, a Deadpool 2-höz vagy a Loganhez. Engedjétek, hogy ezek a katonák hozzásegítsenek titeket ahhoz, hogy megtérüljön a befektetésetek. Nekem nem kell újabb Deadpool film, kaptam már két jót. Azok tökéletesek voltak."

Liefeld nemrég megújult narratívája tehát most épp bizonyos szinten változatlan maradt, immár hosszú ideig tartó ágálás után nem újabb Deadpool mozifilmeket kér számon a Disney-n, helyette a rajzfilmek és videojátékok frontján akar új adaptációkat látni. Szerinte azonban hiába várja ezeket.

"Tudomásom szerint jelenleg nincs szó semmiféle szórakoztatóipari Deadpool termékről a képregényeken túl."

Később még hozzátette, hogy a filmekről nem tud semmit, mivel az azokkal kapcsolatos tárgyalások "túlmutatnak az ő szintjén" (egészen pontosan az "above my paygrade" kifejezést használta). Ez mondjuk korábban nem gátolta meg abban, hogy az egész médiát körbeturnézza azzal, hogy konkrétan kijelenti, jelenleg nincs semmiféle Deadpool film tervben a Marvel részéről, hiába állította mondjuk Ryan Reynolds ennek az ellenkezőjét.

A 2013-as Deadpool óta egyébként Thor és Amerika Kapitány kaptak egy-egy felejthető mobiljátékot saját mozifilmjeik kapcsán, valamint idén megérkezett az Iron Man VR. Rajtuk kívül pedig csak és kizárólag Pókember volt az a Marvel szuperhős, akire szólókalandot épített a képregényóriás: 2014-ben jelent meg a The Amazing Spider-Man 2 és a Spider-Man Unlimited, 2017-ben a Spider-Man: Homecoming Virtual Reality Experience, 2018-ban a Marvel's Spider-Man és az Insomniac-féle Marvel's Spider-Man, tavaly pedig a Spider-Man: Far From Home Virtual Reality Experience. Valamilyen furcsa oknál fogva pedig az összes többi Marvel karakter alkotója egyszer sem hördül fel mindezek miatt. 

És bár, tény, hogy önálló játékot az elmúlt hét évben nem kapott Deadpool (mondjuk korábban sem), viszont nem kevés olyan címben szerepelt, amelyben több Marvel hőst is összerántottak az alkotók: rögtön 2013 végén helyett kapott a világ minden platformjára megjelenő Lego Marvel Super Heroesban, mobilos fronton nem maradhatott ki a Marvel Puzzle Quest, Marvel: Contest of Champions, Marvel: Future Fight, Marvel Strike Force, és X-Men: Battle of the Atom játékokból, saját pályát adtak neki a Marvel Pinballban, a virtuális valóságban is bőrébe bújhattunk az Oculus VR-ra megjelent Marvel Powers United VR-ban, illetve természetesen vele is zúzhattunk a switches Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Orderben. 

Azt se felejtsük el, hogy például Stan Lee-nek sosem jelentett gondot, hogy még egyszer sem készült Fekete Párduc vagy Doktor Strange játék, Roy Thomas és Gene Colan sem problémáztak azon, hogy Marvel Kapitány hányszor bukkan fel a különböző szórakoztató médiumokban. Liefeld viszont sokadszorra is bebizonyította, nem szeretne jóban lenni azzal a szakmával, amelynek egykor ő is részese volt.

Liefeld kijelentései már csak azért is fejvakargatásra adnak okot, mert amióta világ a világ, maga a Marvel döntött és dönt az összes videojátékról és animációs sorozatról. Karaktereik esetében kizárólag a mozis jogokat adták el évekkel ezelőtt a Foxnak vagy épp a Sony-nak, tehát az X-Men és Pókember mozifilmek, vagy a már említett, ugyancsak mozikban bemutatott Pókember: Irány a Pókverzum! animációs film készült a Marvelen kívüli stúdióknál.

Az animációs tévésorozatokat, mint például a 2009-es Wolverine and the X-Men-t vagy a 2012 és 2017 között futott Ultimate Spider-Man (utóbbiban egyébként Deadpool szintén felbukkant) a Marvel gyártatta. Sőt még a 2017-ben tervezett, majd később elkaszált Deadpool animációs sorozatot is a Marvel Television rendelte meg (az FX Networksszel együttműködve).

Ugyanez igaz a videojátékokra is, azokat is a Marvel játékos részlege, a Marvel Games rendelte be, a 2018-as Spider-Man például a Sony-tól. A 2013-as Deadpool játékhoz is magától a Marveltől szerezte meg a szükséges licenceket az Activision, nem a filmes jogokat birtokló Foxtól. A makacs tények viszont most  sem állítják meg Liefeldet, aki láthatóan nem képes sérelmein túllépni a kérdésben, és bár vágyaiban osztozunk, folyamatos kirohanásaival aligha segíti elő ezek megvalósulását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)