Hirdetés

Elhunyt Robert Forster, a Jackie Brown sztárja

|

A színész elképesztő életutat járt be, olyan alkotásokban fordult meg, mint a Breaking Bad (és a mostani El Camino film), a Twin Peaks vagy a Jackie Brown.

Hirdetés

Robert Forster karrierje bővelkedik az olyan maradandó alkotásokban, amelyeket rengeteg színész megirigyelne. Filmek és sorozatok egyaránt tarkítják az életútját, sőt a Jackie Brownban nyújtott alakításáért Oscarra is jelölték. A színész 78 évesen, agydaganatban hunyt el. 

Hirdetés

A Broadway színészként kezdő Forstert gyorsan felfedezte az álomgyár, John Huston ugyanis szinte azonnal beválogatta a Tükörkép egy aranyos szempárban szereplői közé, ahol Elizabeth Taylorral és Marlon Brandóval játszhatott együtt.

Több, mint száz szerepe közül persze nem mindegyik volt bombasiker, de a szakmában neve elismerésnek és tiszteletnek örvendett, 1997-ben pedig Quentin Tarantino rá osztotta Max Cherry karakterét a Jackie Brownban, mely alakítást majdnem Oscar koronázott.

Idősebb korában sem hagyott fel a színészettel; megfordult a Twin Peaks rebootban, a Támadás a Fehér Ház ellenben és a Breaking Badben is. Utolsó szerepe az El Camino: A Breaking Bad Movie, mely tegnap került fel a Netfilxre. 

Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)